Παρασκευή 19 Ιούνη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Νέες κινητοποιήσεις των εργαζομένων στον Τουρισμό - Επισιτισμό

Σε νέα κινητοποίηση προχωρά το Συνδικάτο Εργαζομένων Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής, μαζί με επιχειρησιακά σωματεία, την Πέμπτη 25/6, στις 4 μ.μ., στο Σύνταγμα (οδός Βασιλέως Γεωργίου). Στο πλαίσιο της κινητοποίησης στην Αττική, το κλαδικό Συνδικάτο έχει προκηρύξει στάση εργασίας στις 25/6, από τις 3 μ.μ. έως τις 7 μ.μ.

Τα σωματεία, δίνοντας συνέχεια στις αγωνιστικές πρωτοβουλίες με τις οποίες οι εργαζόμενοι του κλάδου παλεύουν για τη διασφάλιση του εισοδήματός τους, απευθύνουν κάλεσμα στα σωματεία του κλάδου σε όλη τη χώρα να πάρουν αντίστοιχες πρωτοβουλίες την ίδια μέρα στις περιοχές τους.

Στο μεταξύ, τη Δευτέρα 22/6, στις 10 π.μ., το Συνδικάτο προχωρά σε παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Οικονομικών (Νίκης 5-7, Σύνταγμα), διεκδικώντας παύση πληρωμών σε εφορία, τράπεζες, ρεύμα, νερό και τηλέφωνο, καθώς και την απαγόρευση των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας για τους εργαζόμενους του κλάδου, που καλούνται να ζήσουν με τα ψίχουλα των 534 ευρώ ή και χωρίς καθόλου εισόδημα.

Αντίστοιχα, το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ζακύνθου οργανώνει σήμερα Παρασκευή, στις 11 π.μ., παράσταση διαμαρτυρίας στην Αντιπεριφέρεια, απαιτώντας την επαναπρόσληψη των εποχικών εργαζομένων.

Θεσσαλονίκη: Παρέμβαση σε κατάστημα της αλυσίδας «YES STORE»

Διαμαρτυρία έξω από κατάστημα της αλυσίδας «YES STORE» στη Θεσσαλονίκη πραγματοποίησε προχτές Τετάρτη το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τουριστικών και Επισιτιστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕΠΕ) Θεσσαλονίκης - Πιερίας - Χαλκιδικής, ενάντια στην επίθεση της εργοδοσίας στα δικαιώματα των εργαζομένων.

Τελευταίο περιστατικό ήταν η απόλυση υπαλλήλου γιατί τόλμησε να διεκδικήσει τα αυτονόητα, όπως επισημαίνει το Συνδικάτο, «να μοιράζονται στα παιδιά τα tips, να μην παρακρατείται ο μισθός στο τέλος κάθε μήνα, και όντας έγγαμος να γράφεται αυτό στη σύμβασή του». Καταγγέλλει μάλιστα ότι «η εργοδοσία τον απέλυσε γνωρίζοντας πολύ καλά ότι είναι έγκυος η γυναίκα του, στον 9ο μήνα». Το κλαδικό Συνδικάτο καταγγέλλει ακόμα ότι εκδικητική απόλυση υπέστη και άλλος εργαζόμενος, ο οποίος αντέδρασε επειδή κλήθηκε να κάνει τον «σεκιουριτά» και βρέθηκε σε κίνδυνο για να αποτρέψει ληστεία.

«Ενώ όλο το προηγούμενο διάστημα», συνεχίζει η ανακοίνωση, «ζητούσαν από εργαζόμενους να βάλουν πλάτη γιατί δεν βγαίνουν τα μαγαζιά και δεν αντέχουν τη χασούρα της κρίσης, μόλις υπήρξε παρέμβαση του συνδικάτου μας, και με τον φόβο περαιτέρω κλιμάκωσης, και οι εργαζόμενοι υπέγραψαν συμβάσεις με πλήρη ένσημα σε συγκεκριμένα καταστήματα και κουτί για tips τοποθετήθηκε σε όλα τα καταστήματα. Γίνεται εύκολα αντιληπτό πως και μας φοβούνται και μας έχουν ανάγκη και οι απαιτήσεις μας είναι απολύτως δίκαιες και εφικτές».

To Συνδικάτο τονίζει πως έδωσε μια πρώτη απάντηση στην εκδικητική απόλυση και ότι ο αγώνας θα κλιμακωθεί το επόμενο διάστημα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Παραπονιούνται για τις ελλείψεις προσωπικού την ίδια στιγμή που προχωρούν σε απολύσεις (2022-09-07 00:00:00.0)
Εργοδοτικό ξεσάλωμα με εκδικητικές και καταχρηστικές απολύσεις (2021-06-25 00:00:00.0)
Νέα κινητοποίηση για την απόλυση στη «Σαβοϊδάκης» (2018-05-22 00:00:00.0)
Αντιδρούν στις απολύσεις σε «Βιοϊατρική» και ΒΕΜΕΚΕΠ (2016-04-07 00:00:00.0)
Συνδικαλιστής σέρνεται σε δίκη (2011-08-30 00:00:00.0)
Σήμερα η συντονισμένη στάση εργασίας (2008-02-01 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ