Τρίτη 23 Ιούνη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
Νέες στάσεις εργασίας στα εργοτάξια την Πέμπτη

Από τις στάσεις εργασίας και τις συνελεύσεις των οικοδόμων την προηγούμενη βδομάδα
Από τις στάσεις εργασίας και τις συνελεύσεις των οικοδόμων την προηγούμενη βδομάδα
Σε νέες στάσεις εργασίας και συνελεύσεις στα εργοτάξια, μετά τις επιτυχημένες αντίστοιχες παρεμβάσεις στις 18/6, προχωρά την Πέμπτη 25/6 το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας. Την ίδια μέρα έχει ζητήσει συνάντηση με τον εργοδοτικό φορέα του κλάδου (ΣΤΕΑΤ), προκειμένου να θέσει τα αιτήματα και τις διεκδικήσεις που έχουν αποφασίσει οι εργαζόμενοι στις Γενικές Συνελεύσεις και το θέμα της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Την περασμένη βδομάδα οι οικοδόμοι σε πολλά εργοτάξια της Αττικής «έδωσαν μια πρώτη απάντηση στις κατασκευαστικές και τους εργολάβους που έχουν ξεσαλώσει, διαλύοντας ωράρια, καταπατώντας το 5ήμερο, κλέβοντας ένσημα, με τα μεροκάματα», σημειώνει το Συνδικάτο, χαιρετίζοντας την καθολική συμμετοχή των οικοδόμων, που ανάγκασε την εργοδοσία σε όλα τα εργοτάξια να συναντήσει εκπροσώπους του.

«Δεν ανεχόμαστε το παραμύθι των κατασκευαστικών εταιρειών που στις συναντήσεις μας σέρβιραν για άλλη μια φορά πως οι εργολάβοι φταίνε για την κακή κατάσταση, ενώ οι εταιρείες τηρούν τα "νόμιμα". Κι από την άλλη οι εργολάβοι να λένε ότι δεν τους πληρώνουν οι "μεγάλοι"», γι' αυτό καθυστερούν τις πληρωμές και «κόβουν» ένσημα, σημειώνει το Συνδικάτο. «Και οι μεγάλες κατασκευαστικές και οι εργολάβοι κερδίζουν από τη δουλειά και τον κόπο μας, είναι συνυπεύθυνοι για την αφόρητη κατάσταση που επικρατεί στους χώρους δουλειάς. Γι' αυτό και θα πάρουν την απάντηση που τους αξίζει», ξεκαθαρίζει.

Παράλληλα, το Συνδικάτο προειδοποιεί το υπουργείο πως δεν μπορεί να παίζει «κρυφτούλι», αγνοώντας το αίτημά του για συνάντηση, όταν «για τον ΣΕΒ και τους μεγαλοεργοδότες του κλάδου οι πόρτες ανοίγουν διάπλατα και ταυτόχρονα μοιράζονται απλόχερα εκατομμύρια», ενώ οι οικοδόμοι περιμένουν ακόμα σε πολλές περιπτώσεις να κατατεθεί το επίδομα των 800 ευρώ.

«Δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια. Δεν έχουμε χρόνο για χάσιμο. Εχουμε πληρώσει πολλά, δεν θα πληρώσουμε ξανά. Συνεχίζουμε πιο μαχητικά, πιο αποφασιστικά», καταλήγει το Συνδικάτο και καλεί τους εργαζόμενους να δυναμώσουν τον αγώνα καθημερινά σε κάθε εργοτάξιο και γιαπί, στις γειτονιές και τα παραρτήματά του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ