Τρίτη 23 Ιούνη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΦΟΡΕΙΣ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ
Προγραμματίζουν νέες κινητοποιήσεις ενάντια στους αντιλαϊκούς σχεδιασμούς κυβέρνησης - κεφαλαίου

Από τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο χώρο των Λιπασμάτων Δραπετσώνας
Από τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο χώρο των Λιπασμάτων Δραπετσώνας
Νέες κινητοποιήσεις προγραμματίζουν σωματεία και φορείς του Πειραιά ενάντια στην αντεργατική επίθεση κυβέρνησης - κεφαλαίου, ενάντια σε αντιλαϊκούς σχεδιασμούς επιχειρηματικών ομίλων όπως η COSCO, η «Oil One» κ.ά., που πλήττουν από τα εναπομείναντα δικαιώματα μέχρι το περιβάλλον όπου ζει η εργατική - λαϊκή οικογένεια.

Σε σύσκεψη που έγινε την περασμένη Πέμπτη στο χώρο των Λιπασμάτων Δραπετσώνας (Κράκαρη) ύστερα από κάλεσμα του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγικής Βιομηχανίας, εκτιμήθηκε ότι αποτελεί σημαντικό εφόδιο η αγωνιστική δράση όλου του προηγούμενου διαστήματος στους χώρους δουλειάς, όπως και το μαζικό συλλαλητήριο που οργανώθηκε στις 11 Ιούνη ενάντια στην αντιλαϊκή επίθεση και τους σχεδιασμούς κυβέρνησης - κεφαλαίου στην ευρύτερη περιοχή, που επιδεινώνουν δραματικά τη ζωή των εργαζομένων, που ήδη μετρούν σειρά εργατικών «ατυχημάτων» και θανάτους στους χώρους δουλειάς. Αναδείχθηκε επίσης η σημασία των κινητοποιήσεων που πραγματοποιήθηκαν την Παγκόσμια Μέρα Περιβάλλοντος.

Αποφασίστηκε επίσης να στηριχθούν οι κινητοποιήσεις στις 25 του μήνα, των αναπληρωτών εκπαιδευτικών, των εργαζομένων στον Τουρισμό, των οικοδόμων, όπως και η συμμετοχή στις κινητοποιήσεις που προγραμματίζονται τις επόμενες μέρες σε Κερατσίνι και Δραπετσώνα για την απομάκρυνση της «Oil One» και την απόδοση του συνόλου των Λιπασμάτων στο λαό της περιοχής.

Τη συζήτηση άνοιξε εισηγητικά ο πρόεδρος του παραρτήματος Πειραιά του Συνδικάτου Μετάλλου, Ακης Αντωνίου, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι όλη αυτή η δράση του προηγούμενου διαστήματος «στηρίχτηκε από την πρωτοπόρα δουλειά των συνδικάτων που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ και είναι στη δύναμη του Εργατικού Κέντρου Πειραιά. Τα ταξικά σωματεία ανέδειξαν τον βασικό άξονα της αντιπαράθεσης, που είναι η αναμέτρηση με τη στρατηγική των επιχειρηματικών ομίλων, όπως της COSCO, των βιομηχάνων και των εφοπλιστών. Υπογράμμισαν την ανάγκη ο λαός μας να αναμετρηθεί με τα διλήμματα και τις αυταπάτες που προβάλλουν τόσο η ΝΔ όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ. Πρόβαλαν το σύνθημα "Πληρώσαμε πολλά, δεν θα πληρώσουμε ξανά" και τα αιτήματα που ικανοποιούν τις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων».

Το λόγο πήραν στη συνέχεια εκπρόσωποι από σωματεία που συμμετείχαν (Μαραγκοί, Ναυτεργάτες, Καθαρίστριες, ΕΝΕΔΕΠ, Επισιτισμού - Τουρισμού, Εμποροϋπάλληλοι, Εκπαιδευτικοί και άλλοι), αλλά και εκπρόσωποι πολιτιστικών συλλόγων, γυναικείων Συλλόγων (μέλη ΟΓΕ) και άλλοι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ