Τρίτη 23 Ιούνη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΥΓΕΙΑ
ΕΠΙΔΗΜΙΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ
Αύξηση κρουσμάτων και νέες εστίες

Νέα αύξηση κρουσμάτων διαπιστώθηκε χτες, με συνολικά 21 επιβεβαιωμένα εργαστηριακά. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα 9 είναι στην περιοχή της Ξάνθης (5 στον Εχίνο), 5 στη Θεσπρωτία, 5 εντοπίστηκαν σε επιβάτες πτήσεων, 1 στην Εδεσσα και 1 στην Αθήνα. Το Σαββατοκύριακο είχαν προστεθεί άλλα 29 και συγκεκριμένα το Σάββατο 19 και την Κυριακή 10, ενώ καταγράφηκε και μία ακόμα νεκρή από τον Εχίνο.

Μέχρι χτες ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανερχόταν σε 3.287 (ημερήσια μεταβολή +0,6%) και είχαν καταγραφεί συνολικά 190 θάνατοι. Εχουν ελεγχθεί 285.989 κλινικά δείγματα, εκ των οποίων τα 5.279 (1,8%) ήταν θετικά στον κορονοϊό (συμπεριλαμβάνονται και περισσότερα από ένα δείγματα ανά άτομο που ελέγχθηκε).

Στο μεταξύ, 7 κρούσματα κορονοϊού στην Παραμυθιά Θεσπρωτίας ανακοινώθηκαν από την Πολιτική Προστασία Ηπείρου, οδηγώντας στο κλείσιμο των σχολείων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ενώ συνεχίζεται η ιχνηλάτηση. Το ένα από τα κρούσματα νοσηλεύτηκε στο Νοσοκομείο Φιλιατών και τέθηκε σε προσωρινή καραντίνα για προληπτικούς λόγους το ιατρικό - νοσηλευτικό προσωπικό που ήλθε σε άμεση επαφή μαζί της.

Στην Ξάνθη, επίσης εντείνονται οι ανησυχίες για την εξάπλωση της επιδημίας στην Περιφέρεια, μετά και τον εντοπισμό μαθήτριας θετικής στον κορονοϊό, η οποία ελέγχθηκε για τον ιό στο πλαίσιο μικροεπέμβασης που θα έκανε και το αποτέλεσμα του τεστ βγήκε στις 19 Ιούνη. Το συγκεκριμένο κρούσμα οδήγησε σε 14ήμερη καραντίνα μαθητές και δασκάλους στο σχολείο της μαθήτριας.

Να σημειωθεί ότι έγκαιρα ο Διδασκαλικός Σύλλογος Ξάνθης με έγγραφό του (18/6) πρότεινε την αναστολή λειτουργίας όλων των σχολικών μονάδων ΠΕ Ξάνθης, λόγω του έντονου επιδημιολογικού φορτίου στη περιοχή και της αύξησης των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων. Από την αρχή της πανδημίας στην περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης έχουν εντοπιστεί 309 κρούσματα, εκ των οποίων τα 106 την τελευταία βδομάδα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ