Τρίτη 23 Ιούνη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ «TASTY FOODS»
Παρακαταθήκη η τριήμερη απεργία για τους αγώνες που έρχονται

Με δύναμη και πείρα από τον τριήμερο απεργιακό αγώνα που έδωσαν την περασμένη βδομάδα, με αίτημα την ανάκληση της απόλυσης συναδέλφου τους, επέστρεψαν στη δουλειά οι εργαζόμενοι στην επιχείρηση «Tasty». Οι συνεχόμενες απεργίες που οργανώθηκαν με επιτυχία από τους ίδιους τους εργαζόμενους, οι οποίοι αποφάσιζαν καθημερινά τα επόμενα βήματά τους με Γενικές Συνελεύσεις, μπορεί να μην οδήγησαν στην επαναπρόσληψη του απολυμένου, ωστόσο έριξαν στο κενό την τρομοκρατία και την ποινικοποίηση που επιστράτευσε η εργοδοσία, με αγωγές και προσφυγή στα δικαστήρια, προκειμένου να κάμψει τον αγώνα.

Ο εργαζόμενος που απολύθηκε ήταν υποψήφιος για την Επιτροπή Υγιεινής και Ασφάλειας και το Σωματείο έχει ήδη καταγγείλει το γεγονός στην Επιθεώρηση Εργασίας.

«Ο αγώνας αυτός θα είναι παρακαταθήκη για τα επόμενα βήματα του Σωματείου, βάζει ένα λιθαράκι στους αγώνες του κλάδου», τόνισε ο πρόεδρος του επιχειρησιακού Σωματείου, Γιάννης Σχοινάς, μιλώντας την Παρασκευή στους εργαζόμενους στην πύλη του εργοστασίου. Στην κατεύθυνση αυτή, κάλεσε τους εργαζόμενους να διατηρήσουν και να ενισχύσουν την ενότητα, τη συλλογικότητα και την αλληλεγγύη με την οποία έδωσαν τη μάχη.

Κατά τη διάρκεια της απεργίας έγιναν εκλογές για την ανάδειξη Επιτροπής Υγιεινής και Ασφάλειας, ενώ στο χώρο στήθηκε κάλπη για τη συμμετοχή στις αρχαιρεσίες του κλαδικού Συνδικάτου.

Συνεχίζονται έως το Σάββατο οι εκλογές του κλαδικού Συνδικάτου

Στο μεταξύ, παρατείνονται έως και το προσεχές Σάββατο οι αρχαιρεσίες του Συνδικάτου Εργαζομένων Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών Αττικής.

Ηδη κάλπη έχει στηθεί σε μια σειρά χώρους δουλειάς. Την Κυριακή εκλογές έγιναν, εκτός από τα γραφεία του Συνδικάτου, σε Κορωπί, Σπάτα και Αυλώνα. Μεταξύ των στοιχείων που ξεχωρίζουν μέχρι στιγμής είναι η συμμετοχή εκατοντάδων μεταναστών στις εκλογές, αποτέλεσμα της δράσης του Συνδικάτου για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και της προσπάθειας για οργάνωσή τους σε σωματειακές επιτροπές.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αρχαιρεσίες αναμέτρησης με την αντεργατική πολιτική (2021-11-11 00:00:00.0)
Συνεχίστηκε για δεύτερη μέρα η απεργία στην «Tasty» (2020-06-19 00:00:00.0)
Σημαντική ενίσχυση μέσα σε συνθήκες πάλης στα εργοτάξια του κλάδου (2017-12-21 00:00:00.0)
Απάντηση στην ένταση της εκμετάλλευσης με ενίσχυση του ταξικού κλαδικού Συνδικάτου (2017-05-25 00:00:00.0)
Συνεχίζονται οι αρχαιρεσίες σωματείων (2014-12-03 00:00:00.0)
Αρχαιρεσίες σωματείων (2014-11-28 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ