Παρασκευή 17 Ιούλη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΑΝΔΗΜΙΑ Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ
Στις πύλες εισόδου πάνω από τα μισά νέα κρούσματα

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ είναι 35, εκ των οποίων τα 18 είναι εισαγόμενα (13 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου τις χώρας και 5 προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο). Στην Αττική επιβεβαιώνονται 10 νέα κρούσματα, στη Θεσσαλονίκη 3 και από 1 σε Δράμα, Κοζάνη, Λάρισα και Χαλκιδική.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 3.939 (ημερήσια μεταβολή +0,9%). Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 14 (πριν δυο βδομάδες ήταν 9).

Σύμφωνα με την 9η Εκθεση του Παρατηρητηρίου Covid-19 (αφορά το διάστημα 8 - 15 Ιούλη), παρατηρείται αύξηση στον μέσο όρο των ημερησίων κρουσμάτων, που πλέον διαμορφώνεται στα 35 κρούσματα ανά μέρα, από 25 στην προηγούμενη έκθεση.

Σε ημερήσια βάση σημαντικός αριθμός κρουσμάτων είναι εισαγόμενα, ενώ τα υπόλοιπα μοιράζονται ανά την Ελλάδα. Επίσης καταγράφεται ότι τα μεγαλύτερα αστικά κέντρα, όπως η Αττική και η Θεσσαλονίκη, σημείωσαν αύξηση κρουσμάτων και πλέον κινούνται μεσοσταθμικά περί τα 8 κρούσματα ανά μέρα.

Οσο για το ποσοστό πληρότητας απλών κλινών Covid-19 πανελλαδικά, είναι 7% και των κλινών ΜΕΘ 13%.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ