Τετάρτη 22 Ιούλη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΟΑΕΔ
«Κόβονται και ράβονται» στα μέτρα των επιχειρήσεων

Το στόχο της μετατροπής του ΟΑΕΔ σε οργανισμό «που αφουγκράζεται και ανταποκρίνεται στις ανάγκες της αγοράς εργασίας», δηλαδή σε μηχανισμό που θα εφοδιάζει ακόμα πιο αποτελεσματικά τις επιχειρήσεις με φτηνό και επιδοτούμενο εργατικό δυναμικό, επανέλαβε τη Δευτέρα ο διοικητής του, Σπ. Πρωτοψάλτης, σε εκδήλωση παρουσίασης του σχεδίου προγραμμάτων «ενεργητικών πολιτικών απασχόλησης».

Με 6 προγράμματα που ήδη υλοποιούνται και 13 ακόμα που αναμένονται, η κυβέρνηση εξαγγέλλει πως μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους θα βρίσκονται σε ισχύ 19 προγράμματα, που αφορούν περίπου 130.000 θέσεις εργασίας. «Η ελληνική πολιτεία επενδύει στην προστασία της εργασίας, ιδιαίτερα μετά το πρώτο κύμα του κορονοϊού», είπε στην ίδια εκδήλωση ο υπουργός Επικρατείας Γ. Γεραπετρίτης.

Οι λεγόμενες «ενεργητικές πολιτικές απασχόλησης» δεν είναι καινούργιο «φρούτο», αλλά βασικός πυλώνας της πολιτικής που εφαρμόζουν η μία κυβέρνηση μετά την άλλη. Στην κατεύθυνση αυτή, ο «ανασχεδιασμός» και η «βελτίωση» των γνωστών και δοκιμασμένων προγραμμάτων κατάρτισης και ολιγόμηνης επιδοτούμενης εργασίας - ανακύκλωσης της ανεργίας, που διαφημίζει η διοίκηση του ΟΑΕΔ, μεταφράζονται σε πληρέστερη προσαρμογή τους στα «θέλω» των επιχειρήσεων: Αύξηση του ποσοστού του μισθολογικού και μη μισθολογικού «κόστους» που επιδοτείται από τον Οργανισμό, αφαίρεση τυχόν δεσμεύσεων - όπου υπήρχαν - για διατήρηση των θέσεων εργασίας στο τέλος του προγράμματος, εξάλειψη αντίστοιχων «αντικινήτρων» για τους εργοδότες...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ