Τετάρτη 22 Ιούλη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ - ΠΟΤΩΝ ΒΟΙΩΤΙΑΣ
Επιστολή στο ΣΕΠΕ για τη «Μελισσοκομική Αθηνών»

Να ενημερωθεί για τις θέσεις και τις ενέργειες της υπηρεσίας σχετικά με τις παραβάσεις της εργατικής νομοθεσίας και τη δίωξη της συνδικαλιστικής δράσης στη «Μελισσοκομική Αθηνών» ΑΒΕΕ ζητά το Συνδικάτο Εργαζομένων Τροφίμων και Ποτών Βοιωτίας, με επιστολή του προς το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων του ΣΕΠΕ Βοιωτίας.

Επισημαίνοντας ότι η υπηρεσία έχει στα χέρια της μια σειρά καταγγελίες αλλά και έγγραφα, από τα οποία προκύπτουν μια σειρά παραβάσεις της εργατικής νομοθεσίας, το Συνδικάτο ζητά αρχικά να ενημερωθεί για τις θέσεις της υπηρεσίας σχετικά με τις ενέργειες της εργοδοσίας να μεταβάλει βλαπτικά σύμβαση εργαζόμενου, ο οποίος έχει αναπτύξει συνδικαλιστική δράση. Σημειώνει επίσης ότι όλη αυτή η προσπάθεια βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και δύο χρόνια περίπου, με την εργοδοσία πλέον να απειλεί τον εργαζόμενο με απόλυση αν δεν δεχτεί τη βλαπτική μεταβολή του ωραρίου του (μετατροπή από πρωινό σε ωράριο 3 μ.μ. - 11 μ.μ.), με στόχο να τον οδηγήσει σε παραίτηση, καθώς δεν θα μπορεί να ανταποκριθεί στις οικογενειακές και κοινωνικές του υποχρεώσεις.

Το Συνδικάτο ζητά επίσης να ενημερωθεί για τη θέση που παίρνει η υπηρεσία σχετικά με τη μη υλοποίηση των δεσμεύσεων της εταιρείας που έγιναν σε τριμερή συνάντηση παρουσία του προϊσταμένου της υπηρεσίας (για κατασκευή χώρου διαλείμματος, αποδυτηρίων, ξεχωριστών τουαλετών ανδρών και γυναικών), καθώς και για την αδήλωτη εργασία (υπερωριακή απασχόληση, πρόσθετες μέρες εργασίας) που έχει διαπιστωθεί από υπηρεσίες στο παρελθόν και συνεχίζεται.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ