Τετάρτη 22 Ιούλη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Απεργία σήμερα στον όμιλο «ΕΛΛΑΚΤΩΡ»

Με απεργία στον όμιλο «ΕΛΛΑΚΤΩΡ» σήμερα Τετάρτη και στάση εργασίας (τις τρεις πρώτες ώρες του ωραρίου) στον υπόλοιπο κλάδο απαντά το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών στη νέα επίθεση της εργοδοσίας. Στο πλαίσιο της κινητοποίησης θα γίνει συγκέντρωση στις 8 π.μ., στην έδρα του ομίλου (Ερμού 25, Κηφισιά).

Το Σωματείο καταγγέλλει «νέο γενικευμένο αντεργατικό "πογκρόμ"» ενάντια στους εργαζόμενους των θυγατρικών «ΑΚΤΩΡ», «ΤΟΜΗ» και «ΑΚΤΩΡ FM». Συγκεκριμένα, οι 1.600 εργαζόμενοι που εξακολουθούν να δουλεύουν στις θυγατρικές μετά τις 700 απολύσεις που έχουν γίνει την τελευταία διετία, στο πλαίσιο της «αναδιάρθρωσης», τώρα καλούνται να αποδεχτούν μειώσεις μισθών (από 4% έως 15% επί του μεικτού και 6% έως 20% επί του καθαρού), πρόγραμμα «εθελούσιας» αποχώρησης (για ηλικίες από 40 έως 55 ετών) και «Sabbatical» (για τους άνω των 55). Την ίδια στιγμή, «το πρόγραμμα μαζικών απολύσεων συνεχίζεται κανονικά» ενώ «όσοι δεν αποδεχτούν τη μείωση μισθού απειλούνται με απόλυση μέχρι 31/8/2020».

Το Σωματείο καλεί τους εργαζόμενους να οργανώσουν την αντίστασή τους στον αντεργατικό σχεδιασμό, με συνελεύσεις στους χώρους δουλειάς και ενισχύοντας τον αγώνα για «αναπλήρωση των απωλειών και υπογραφή κλαδικής ΣΣΕ με βάση τις ανάγκες μας».

Αντίστοιχα, το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας προκηρύσσει σήμερα 24ωρη απεργία για τους οικοδόμους σε όλα τα εργοτάξια της επιχείρησης «ΑΚΤΩΡ».«Συνεχίζουμε πιο δυναμικά, πιο αποφασιστικά για να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας. Περνάμε στην αντεπίθεση. Δεν θα τους χαρίσουμε όλα όσα κερδήθηκαν με σκληρούς αγώνες, όπως το 5ήμερο και το 7ωρο», τονίζει, εκφράζοντας την αλληλεγγύη του σε όλους τους εργαζόμενους του ομίλου «ΕΛΛΑΚΤΩΡ».

Επίσης σήμερα, το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών Μακεδονίας καλεί όλους τους μηχανικούς στο έργο του Μετρό Θεσσαλονίκης σε στάση εργασίας και συγκέντρωση στις 8.30 π.μ., στα γραφεία της βασικής γραμμής του Μετρό (Μοναστηρίου & Μιχαήλ Καλού).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ