Τετάρτη 22 Ιούλη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σε σοβαρή κατάσταση οικοδόμος που έπεσε από σκαλωσιά

Ενα νέο εργοδοτικό έγκλημα έλαβε χώρα το πρωί της Τρίτης στη Θεσσαλονίκη, στην οδό Ολύμπου 118, καθώς οικοδόμος έπεσε από σκαλωσιά ύψους 5 μέτρων και νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο «ΑΧΕΠΑ».

Σε ανακοίνωσή του, το Συνδικάτο Οικοδόμων Ν. Θεσσαλονίκης καταγγέλλει την εταιρεία «ΣΕΙΡΙΟΣ» (οικοδομικές σκαλωσιές), καθώς «λόγω εντατικοποίησης της δουλειάς δεν τηρούσε τα μέτρα Υγιεινής και Ασφάλειας, όπως είναι η ζώνη ασφαλείας, με αποτέλεσμα να πέσει ο συνάδελφός μας στο κενό».

Υπογραμμίζει επίσης ότι «ευθύνες έχουν η κυβέρνηση της ΝΔ όπως και οι προηγούμενες, όπου στο θέμα της Υγιεινής και Ασφάλειας στους χώρους δουλειάς σφυρίζουν "κλέφτικα" και αφήνουν υπηρεσίες και οργανισμούς χωρίς προσωπικό (Επιθεώρηση Εργασίας κ.λπ.)».

«Οι μόνοι που έχουν τη δύναμη να ανατρέψουν αυτή την κατάσταση προς όφελος της εργατικής - λαϊκής οικογένειας είμαστε εμείς οι ίδιοι, οι εργάτες που καθημερινά παράγουμε όλο αυτόν τον πλούτο», καταλήγει η ανακοίνωση, καλώντας τους εργαζόμενους να συσπειρωθούν στο Συνδικάτο και ενωμένοι να οργανώσουν την πάλη τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ