Τρίτη 1 Σεπτέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
Να μη γίνει καμία απόλυση σε παιδικούς σταθμούς και ΚΔΑΠ

Από την κινητοποίηση στο δήμο Περιστερίου
Από την κινητοποίηση στο δήμο Περιστερίου
Τη συμπαράστασή του στους εργαζόμενους των δήμων Αλίμου, Περιστερίου και Χαϊδαρίου, που βρίσκονται αντιμέτωποι με απολύσεις, εκφράζει το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής. Οι τρεις δήμαρχοι, «ως στυγνοί επιχειρηματίες», όπως καταγγέλλει, προχωράνε στην απόλυση εργαζομένων από τους παιδικούς σταθμούς (Αλιμος και Περιστέρι) και τα ΚΔΑΠ (Χαϊδάρι), προκειμένου «να μειώσουν όσο περισσότερο γίνεται το λεγόμενο μισθολογικό κόστος».

Σε συνθήκες μάλιστα πανδημίας, «αντί να απαιτήσουν την αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης και περαιτέρω προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, ώστε να αυξηθούν τα τμήματα και να μη μείνει κανένα παιδί εκτός παιδικών σταθμών και ΚΔΑΠ, εκείνοι απολύουν συναδέλφους, επιδιώκοντας να απαξιώσουν τις κοινωνικές δομές».

Δεν πρέπει να τους αφήσουμε να περάσει ο σχεδιασμός τους. Οι εργαζόμενοι με την οργάνωσή τους, τη δύναμή τους, τον αγώνα τους και το σωστό προσανατολισμό τους θα δώσουν την απάντηση που τους αρμόζει.

«Το ζήτημα της λειτουργίας των κοινωνικών δομών δεν αφορά μόνο τους εργαζόμενους που δουλεύουν σε αυτές αλλά ολόκληρη την κοινωνία», τονίζει το Συνδικάτο και καλεί σε αγώνα για να μη γίνει καμία απόλυση.

Απαιτεί από την κυβέρνηση: Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης ώστε να μη μείνει κανένα παιδί έξω από τους παιδικούς σταθμούς και τα ΚΔΑΠ. Καμία απόλυση εργαζόμενου. Να προχωρήσει η μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Κινητοποίηση ενάντια στις απολύσεις στο Περιστέρι

Συγκέντρωση στο δημαρχείο Περιστερίου, την ώρα της προγραμματισμένης συνεδρίασης του Νομικού Προσώπου των παιδικών σταθμών, έκαναν χτες το μεσημέρι εργαζόμενοι στους βρεφονηπιακούς σταθμούς, ενάντια στις απολύσεις που δρομολογεί η δημοτική αρχή. Στην κινητοποίηση συμμετείχαν το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής και η Σωματειακή του Επιτροπή στο δήμο, καθώς και η «Λαϊκή Συσπείρωση».

Η διοίκηση του δήμου ανακοίνωσε τηλεφωνικά την πρώτη βδομάδα του Αυγούστου σε 14 εργαζόμενες, που βρίσκονταν σε θερινή άδεια, ότι απολύονται, χωρίς να υπάρχει σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Αξίζει να σημειωθεί πως ανάμεσα στις εργαζόμενες που απειλούνται να βρεθούν στην ανεργία περιλαμβάνονται μητέρες μικρών παιδιών και μία έγκυος. Η συνέχεια δόθηκε χτες, καθώς το Νομικό Πρόσωπο κλήθηκε σε επείγουσα συνεδρίαση για να επικυρώσει τις απολύσεις. Σε μια διαδικασία - παρωδία, τα μέλη του κλήθηκαν να υπογράψουν τα πρακτικά μιας συνεδρίασης που δεν έγινε, μόνο και μόνο για να προχωρήσουν οι απολύσεις στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την ερχόμενη Παρασκευή.

«Το επιχείρημα της διοίκησης Παχατουρίδη ότι "δεν επαρκούν τα οικονομικά του δήμου" είναι ψέμα», τονίζει η «Λαϊκή Συσπείρωση» σε ανακοίνωσή της και αναρωτιέται: «Επί σειρά ετών η δημοτική αρχή διαφημίζει τα εκατομμύρια του πλεονάσματος που διαθέτει. Για πού τα προορίζει άραγε;». Οσο για τον ισχυρισμό ότι «δεν υπάρχει πλέον ανάγκη τόσο πολλών εργαζομένων σε βρεφονηπιακούς σταθμούς», αντιτείνει ότι είναι τουλάχιστον εξοργιστικό εν μέσω πανδημίας, αντί να αυξηθούν τα τμήματα προκειμένου να υπάρχουν λιγότερα παιδιά ανά τμήμα, «να απολύσουν παιδαγωγούς και βοηθητικό προσωπικό».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ