Τρίτη 1 Σεπτέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
517 κρούσματα και 7 θάνατοι σε τρεις μέρες

Στα 517 ανήλθαν τα νέα κρούσματα, ενώ 7 ακόμα ασθενείς κατέληξαν τις τρεις προηγούμενες μέρες. Ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων φτάνει τις 10.317, ενώ οι θάνατοι τους 266 συνολικά από την αρχή της πανδημίας. Χτες ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 183 κρούσματα (ημερήσια μεταβολή +1,8%) και 4 θανάτους (μετά την ανακοίνωση των στοιχείων έγινε γνωστός ένας ακόμα θάνατος ηλικιωμένου στα Χανιά).

36 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, με διάμεση ηλικία τα 69 έτη.

Από τα χτεσινά κρούσματα, τα 10 θεωρούνται εισαγόμενα και εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου. Από τα εγχώρια κρούσματα, τα 107 εντοπίστηκαν στην Αττική. Από 9 κρούσματα καταγράφηκαν σε Θεσσαλονίκη και Κοζάνη, 8 σε Ημαθία, 7 στις Κυκλάδες, 6 στα Ιωάννινα, 4 στα Χανιά. Από 3 σε Καβάλα και Λέσβο. Από 2 σε Ηράκλειο και Πέλλα. Από 1 κρούσμα είχαν Αιτωλοακαρνανία, Αχαΐα, Γρεβενά, Δωδεκάνησα, Ζάκυνθος, Κορινθία και Φλώρινα. Τέλος, 6 κρούσματα βρίσκονταν υπό διερεύνηση.

Ειδικά περιοριστικά μέτρα και στο Ηράκλειο

Σε καθεστώς ειδικών περιοριστικών μέτρων τίθεται από σήμερα έως τις 15/9 και το Ηράκλειο Κρήτης. Ετσι, αναστέλλεται κάθε είδους εκδήλωση, απαγορεύονται συναθροίσεις άνω των 9 ατόμων σε δημόσιο και ιδιωτικό χώρο, στους χώρους εστίασης επιτρέπονται έως 4 άτομα σε κάθε τραπέζι (έως 6 αν πρόκειται για συγγενείς 1ου βαθμού), ενώ η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική σε εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους. Παράλληλα, παραμένει σε ισχύ η απαγόρευση λειτουργίας όλων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις 12 τα μεσάνυχτα έως τις 7 π.μ.

Στο ίδιο καθεστώς ειδικών περιοριστικών μέτρων βρίσκονται επίσης μια σειρά από τουριστικές περιοχές και συγκεκριμένα τα Χανιά, η Χαλκιδική, η Μύκονος, η Πάρος, η Αντίπαρος, η Ζάκυνθος και η Λέσβος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ