Τρίτη 1 Σεπτέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
Καθυστερήσεις στην προκήρυξη των θέσεων οδηγών και συνοδών

Την καθυστέρηση, με ευθύνη του υπουργείου Παιδείας και της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Αττικής, στην ανάρτηση των προκηρύξεων για τους οδηγούς και συνοδούς που απασχολούνταν με συμβάσεις ορισμένου χρόνου σε Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (ΣΜΕΑΕ) καταγγέλλει το Σωματείο Επαγγελματιών Οδηγών Αττικής, Βοιωτίας και Νήσων Αργοσαρωνικού.

Οπως εξηγεί, η διαδικασία κάλυψης των θέσεων είναι χρονοβόρα (δικαιολογητικά, γιατροί, γραφειοκρατία), με αποτέλεσμα να είναι αμφίβολη η έγκαιρη πρόσληψη των εργαζομένων μπροστά στη νέα σχολική χρονιά. «Οι οδηγοί και συνοδοί εργάζονται στο χώρο της Ειδικής Αγωγής πολλά χρόνια, είναι έμπειροι και γνώστες των ιδιαιτεροτήτων αυτής της εργασίας», τονίζει και καταγγέλλει πως το προσωπικό αυτό δεν μπορεί να αντικατασταθεί από τη χρησιμοποίηση ιδιωτών εργολάβων και στρατιωτικών αποσπασμένων από το υπουργείο Εθνικής Αμυνας για τη μεταφορά των εξυπηρετούμενων παιδιών.

Το Σωματείο καλεί την Περιφερειακή Διεύθυνση να ανακοινώσει άμεσα την προκήρυξη πλήρωσης των θέσεων οδηγών - συνοδών για τη σχολική χρονιά 2020 - 2021, ενώ διεκδικεί τη μονιμοποίησή τους, καθώς καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες στο χώρο της Ειδικής Αγωγής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ