Τρίτη 1 Σεπτέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΑΝΔΗΜΙΑ
Ξεπέρασαν τα 25 εκατ. τα επιβεβαιωμένα κρούσματα

Συνεχίζεται η εξάπλωση της πανδημίας σε όλο τον κόσμο, με τα επιβεβαιωμένα κρούσματα να έχουν ξεπεράσει τα 25 εκατ. και οι επίσημα καταγεγραμμένοι θάνατοι τις 850.000.

Στις ΗΠΑ τα κρούσματα ξεπερνούν τα 6 εκατ. και οι επιβεβαιωμένοι θάνατοι τις 185.000. Την Κυριακή ανακοινώθηκαν πάνω από 32.000 νέα κρούσματα και 360 νέοι θάνατοι.

Στη Βραζιλία τα κρούσματα ανήλθαν σε περίπου 3,8 εκατ. και οι επιβεβαιωμένοι θάνατοι ξεπέρασαν τις 120.000.

Η Ινδία ανακοίνωσε την Κυριακή 78.761 νέα κρούσματα σε 24 ώρες, νέο παγκόσμιο, αρνητικό ρεκόρ. Το προηγούμενο ρεκόρ είχε καταγραφεί τον Ιούλη στις ΗΠΑ (77.638). Συνολικά τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ξεπέρασαν τα 3,6 εκατ. και οι θάνατοι τις 64.000.

Στο Μεξικό οι θάνατοι έχουν ξεπεράσει τις 64.000 και τα κρούσματα τις 600.000.

Παράλληλα, στον παγκόσμιο ανταγωνισμό μεταξύ κρατών και φαρμακευτικών ομίλων για το εμβόλιο, η μονάδα «Janssen» της αμερικανικής «Johnson & Johnson» θα αρχίσει δοκιμές Φάσης 2 σε Ισπανία, Ολλανδία και Γερμανία την ερχόμενη βδομάδα και θα διαρκέσουν 2 μήνες. Στις δοκιμές θα συμμετάσχουν 550 άνθρωποι. Αν οι δοκιμές είναι επιτυχείς, θα ξεκινήσει τις μελέτες Φάσης 3, όπου περίπου 60.000 εθελοντές σε διάφορες χώρες θα λάβουν το πειραματικό εμβόλιο. Το πιθανό εμβόλιο της εταιρείας χρησιμοποιεί «ιικούς φορείς» για να προκαλέσει ανοσοαπόκριση, παρόμοια με την προσέγγιση που ακολουθούν το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και η «AstraZeneca» στο δικό τους πειραματικό εμβόλιο, καθώς και η κινεζική «CanSino».

Στο μεταξύ, ο επικεφαλής της Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) σκοπεύει να προωθήσει ένα εμβόλιο το συντομότερο δυνατό, όπως δήλωσε στους «Financial Times». Η Υπηρεσία, είπε, έχει προετοιμαστεί για να εγκρίνει ένα εμβόλιο πριν από την ολοκλήρωση των κλινικών δοκιμών της Φάσης 3.

Εντείνεται η «βολική» τροφοδότηση θεωριών «συνωμοσίας»

Την ίδια ώρα, καθώς εντείνεται η «βολική» τροφοδότηση διαφόρων θεωριών «συνωμοσίας», με πολλαπλή αξιοποίηση σε βάρος των λαών, στο Βερολίνο πραγματοποιήθηκε το Σάββατο διαδήλωση κατά των περιοριστικών μέτρων για τον κορονοϊό, ενώ έγιναν και 300 συλλήψεις όταν διαδηλωτές έσπασαν κάγκελα ασφαλείας και προσέγγισαν το Κοινοβούλιο.

Με βασικό σύνθημα «Σταματήστε τη δικτατορία του κορονοϊού», αλλά και ακροδεξιά σύμβολα από ορισμένους, συνωμοσιολόγοι, «αντιεμβολιαστές» κ.ά. συγκεντρώθηκαν στο Βερολίνο και διαλύθηκαν από την αστυνομία επειδή δεν τηρούσαν τα μέτρα προστασίας. Οι ίδιοι ζητούν την παραίτηση της κυβέρνησης και τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών τον Οκτώβρη.

Διοργανωτής της διαδήλωσης ήταν ο Μίχαελ Μπάλβεγκ, ένας επιχειρηματίας στον τομέα της πληροφορικής, που δηλώνει ότι δεν ανήκει σε κάποιον πολιτικό χώρο και είναι επικεφαλής της κίνησης «Querdenken-711» (Σκεπτόμενοι αντικομφορμιστές-711) που πρωτοεμφανίστηκε στη Στουτγάρδη.

Ομιλία εκφώνησε και ο ανιψιός του Τζον Κένεντι (Προέδρου των ΗΠΑ, 1961 - 1963). Ο Ρόμπερτ Φράνσις Κένεντι - δικηγόρος, «ακτιβιστής υπέρ του περιβάλλοντος» και «αντιεμβολιαστής» - εναντιώθηκε στην ανάπτυξη του δικτύου 5G, προειδοποίησε για την κρατική παρακολούθηση και επιτέθηκε στον ιδρυτή της «Microsoft», Μπ. Γκέιτς, ο οποίος στηρίζει την ανάπτυξη εμβολίων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ