Τρίτη 1 Σεπτέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΜΠΟΡΙΟΥ - ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Επείγουσα ανάγκη η μονιμοποίηση των εργαζομένων στη σχολική καθαριότητα

Την επείγουσα ανάγκη για μετατροπή όλων των συμβάσεων μερικής απασχόλησης σε πλήρους ωραρίου και μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων στη σχολική καθαριότητα τονίζει η Πανελλαδική Γραμματεία Εμπορίου - Υπηρεσιών του ΠΑΜΕ.

«Μπροστά στο πρώτο χτύπημα του κουδουνιού και παρά τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα για την ετοιμότητα ώστε τα σχολεία να υποδεχτούν μαθητές και εκπαιδευτικούς μπροστά στο νέο κύμα της πανδημίας, ο συνολικός αριθμός των εργαζομένων στη σχολική καθαριότητα σε όλη τη χώρα υπολείπεται των σχολικών κτιρίων», σημειώνει στην ανακοίνωσή της. Στην κατεύθυνση αυτή, στηλιτεύει τα «μπαλώματα» της κυβέρνησης με τις ολιγόμηνες συμβάσεις για 9.500 εργαζόμενους, οι μισοί από τους οποίους θα δουλεύουν με μερική απασχόληση, αλλά και τις φωνές που ακούγονται από δημοτικές αρχές και προτείνουν την «επικουρική» χρησιμοποίηση εργολαβικών συνεργείων.

«Δεν μπορεί να βγει η χρονιά με ελλείψεις, με εντατικοποίηση, με χτύπημα των εργασιακών δικαιωμάτων. Δεν μπορεί να περάσει το νέο "διαίρει και βασίλευε" της κυβέρνησης», τονίζει η Πανελλαδική Γραμματεία. Καλεί τα σωματεία καθαριστριών και ιδιωτικών υπαλλήλων σε όλη τη χώρα να προχωρήσουν σε Γενικές Συνελεύσεις, συσκέψεις και πλατιές συνεδριάσεις των ΔΣ, συντονίζοντας τη δράση τους με τα σωματεία στους ΟΤΑ, τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών και Γονέων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ