Πέμπτη 3 Γενάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
Στο στόχαστρο οι λαοί
ΚΝΕ
Κανένας φαντάρος έξω από τα σύνορα
  • Παράσταση διαμαρτυρίας σήμερα στις 12 το μεσημέρι έξω από το υπουργείο Εθνικής Αμυνας
  • Ολους τους εργαζόμενους σε συμμετοχή καλεί το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας

ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ

Την αντίθεσή τους στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, στην αποστολή Ελλήνων στρατιωτικών στο Αφγανιστάν, αλλά και στην αύξηση των πολεμικών δαπανών καλεί το Κεντρικό Συμβούλιο της ΚΝΕ να διαδηλώσουν οι νέοι και οι νέες της Αθήνας, σήμερα στις 12 το μεσημέρι, με την παράσταση διαμαρτυρίας που διοργανώνει έξω από το υπουργείο Εθνικής Αμυνας. Ταυτόχρονα, τους καλεί να ορθώσουν μέτωπο αντίστασης στην επίθεση ενάντια στα δημοκρατικά και κοινωνικά δικαιώματα.

Σε σχετική ανακοίνωση, το ΚΣ της ΚΝΕ επισημαίνει ότι η τελευταία διαταγή του ΓΕΣ που είδε το φως της δημοσιότητας, με βάση την οποία αφήνεται ανοιχτό το ενδεχόμενο της συμμετοχής και μη εθελοντών σε αποστολή στο Αφγανιστάν, αποτελεί μια ακόμα επικίνδυνη εξέλιξη. Ετσι, «επιβεβαιώνει τη σταθερότητα της ελληνικής κυβέρνησης - που εκφράστηκε ούτως ή άλλως με την απόφαση για συμμετοχή ελληνικού εκστρατευτικού Σώματος στο Αφγανιστάν - στη συμμετοχή και την υλοποίηση των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών».

«Φανερώνει και το γεγονός ότι παρά την προσπάθεια εξαγοράς που έχει ξεκινήσει στα στρατόπεδα τάζοντας υπέρογκα ποσά, τα σχέδια της κυβέρνησης δε βρίσκουν σημαντική ανταπόκριση τόσο στους εφέδρους όσο και στα μόνιμα στελέχη των ΕΔ», σημειώνει η ΚΝΕ.

«Με τη συμμετοχή ελληνικών στρατευμάτων σε "ειρηνευτικές" αποστολές σε Βοσνία, Κόσσοβο, Αλβανία, με την παροχή στρατιωτικών βάσεων, με την παροχή των λιμανιών, των αεροδρομίων στους ιμπεριαλιστές δεν κέρδισε ούτε η ειρήνη, ούτε ο λαός και η νεολαία της χώρας μας», τονίζει η ΚΝΕ. Αντίθετα, «οι εξελίξεις γίνονται χειρότερες, η επιθετικότητα των ιμπεριαλιστών έχει ενταθεί, έχει ξεκινήσει πόλεμος με στόχο τους λαούς, τους νέους και τα δικαιώματά τους. Την ίδια στιγμή που περικόπτονται οι κοινωνικές δαπάνες ο νέος προϋπολογισμός προβλέπει ποσό ύψους 1,7 δισ. για την ικανοποίηση των πολεμικών σχεδίων των ιμπεριαλιστών».

Το ΚΣ της ΚΝΕ καλεί τη νεολαία ακόμα πιο δυναμικά σήμερα να αντιταχθεί σε αυτά τα σχέδια. Να αρνηθεί το ρόλο του συνένοχου στα ιμπεριαλιστικά σχέδια που θέλει να αναθέσει στους νέους η κυβέρνηση. Να αρνηθούν οι νέοι το ρόλο των φονιάδων των λαών. Να δυναμώσει η φωνή που αντιτάσσεται στην αποστολή ελληνικών στρατευμάτων εκτός συνόρων σε οποιαδήποτε γωνιά του πλανήτη για την υλοποίηση των ιμπεριαλιστικών σχεδίων.

Συμμετέχουν και οι οικοδόμοι

Στη σημερινή παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Εθνικής Αμυνας (Λεωφόρος Μεσογείων) συμμετέχει το Συνδικάτο Οικοδόμων και καλεί τους εργαζόμενους της Αθήνας αλλά και τη νεολαία να βρεθούν εκεί και να απαιτήσουν: «Κανένας φαντάρος, καμιά αποστολή έξω από τα σύνορα μας».

Στην ανακοίνωσή τους τα μέλη του Συνδικάτου Οικοδόμων και Εργαζόμενων στα Δομικά Υλικά και τις Κατασκευές, υπογραμμίζουν: «Η ελληνική κυβέρνηση, σαν το καλύτερο και υποδειγματικό μέλος της Αμερικανο-ΝΑΤΟικής και Ευρωπαϊκής ιμπεριαλιστικής συμμαχίας, συμμετέχει ενεργά σ' όλα τα ιμπεριαλιστικά σχέδια και ενέργειες που εξυπηρετούν τα συμφέροντά της και ανεξάρτητα αν αυτά έρχονται σε αντίθεση με τα συμφέροντα του ελληνικού λαού».

Τελευταία, υπογραμμίζεται αμέσως μετά, «αναβαθμισμένη η ελληνική κυβέρνηση, στη συμμετοχή στον άδικο ιμπεριαλιστικό πόλεμο που εξαπέλυσαν οι αρχιτρομοκράτες των λαών με πρόσχημα την τρομοκρατία, ενάντια στο Αφγανιστάν και τον αφγανικό λαό, αποφάσισε την αποστολή εκστρατευτικού σώματος».

Οι Ελληνες στρατιώτες και αξιωματικοί, τονίζουν οι συνδικαλιστές, δεν έχουν καμιά απολύτως δουλιά έξω από τα σύνορά μας. Κλήθηκαν και είναι υποχρεωμένοι να υπηρετήσουν την πατρίδα και μόνο αυτή, πολύ περισσότερο δεν έχουν καμιά απολύτως υποχρέωση να υπερασπιστούν τα συμφέροντα των ιμπεριαλιστών.

Αντιστεκόμαστε και ενισχύουμε το αντιπολεμικό κίνημα απαιτούμε να σταματήσει τώρα κάθε εμπλοκή της χώρας μας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, επισημαίνουν με ιδιαίτερη έμφαση οι συνδικαλιστές.

  • Εξάλλου, με ανακοίνωση - καταγγελία του, το Σωματείο Προσωπικού Ιδιωτικών Κλινικών, Εργαστηρίων, Γηροκομείων και Συναφών Χωρών, υπογραμμίζει ότι «ο πειραματισμός με τους Ελληνες στρατιώτες, που δεν εξυπηρετούν τα εθνικά συμφέροντά μας είναι ατυχής και το μόνο που μπορούν να εξυπηρετήσουν είναι τη δουλικότητά μας απέναντι στους ιμπεριαλιστικούς μηχανισμούς».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ