Παρασκευή 4 Γενάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ευρω-ταλαιπωρίες

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΕΜ, ΒΕΒΑΙΑ, επιτυχία θα χαρακτήριζε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Βιμ Ντουίζεμπεργκ, τη διαδικασία μετάβασης στο ευρώ. Πώς αλλιώς; Είδατε εσείς καμιά τράπεζα να ζημιώθηκε από την όλη ιστορία; Αντιθέτως, μάλιστα!

Ολοι αυτοί που στριμώχνονται στις ουρές των καταστημάτων, δεν το κάνουν για να πάρουν, για να δώσουν το κάνουν. Ακόμα κι αν πάρουν, άλλωστε, πίσω στις τράπεζες θα ξαναγυρίσουν τα λεφτά, αφού όποια πέτρα κι αν σηκώσεις στο εμπόριο, μια τράπεζα (ή μια θυγατρική της) βρίσκεις από κάτω.

Εχει δημιουργηθεί ένα τεράστιο δίκτυο γύρω μας, μια νομισματική αλυσίδα, στην οποία παίζουμε έναν και μοναδικό ρόλο: Πληρώνουμε!

Αν συνεχίσουμε έτσι πάντως, θα καταλήξουμε να αλλάζουμε δραχμές σε ευρώ, ευρώ σε επιταγές, επιταγές σε ρευστό, ρευστό σε πιστωτικά προϊόντα, πιστωτικά προϊόντα σε πληρωμές, πληρωμές σε απαιτήσεις και απαιτήσεις πάλι σε ευρώ 12 ώρες το 24ωρο.

ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ, με τους ελέγχους του ΣΔΟΕ στην αγορά, σε λίγο θα μας πείσουν ότι ο μεγαλύτερος εχθρός για την τσέπη μας είναι ο μπακάλης της γειτονιάς και ο περιπτεράς, οι οποίοι, στη χειρότερη περίπτωση, θα μας κοστίσουν μερικά «σεντς».

Μάλλον ευκαιρία για να βγάλει κανένα φράγκο από έξτρα ελέγχους βρήκε το υπουργείο Οικονομίας, παρά ενδιαφέρεται για την ελαχιστοποίηση της ταλαιπωρίας του κόσμου με το νέο νόμισμα.

Αν ήθελαν, ας υποχρέωναν οι κυβερνώντες τους φίλους τους τους τραπεζίτες να τροφοδοτήσουν την αγορά με ευρώ σε όλο τους το εύρος (όχι μόνο χαρτονομίσματα των 20 και 50 ευρώ), ώστε να μπορούν να λειτουργήσουν οι συναλλαγές. Αλλα αυτό κόστιζε, βλέπετε.

Πάντως, για σήμερα και αύριο, εκτός από το ευρώ, θα πρέπει να ασχοληθούμε και με το Ν(ευρώ)κοπι! Διότι τέτοιες θερμοκρασίες θα έχει ο ελληνικός χειμώνας, που αποδεικνύεται αρκετά βαρύς.



Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ