Παρασκευή 16 Οχτώβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΒΟΥΛΗ
ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΡΚΟ

Με τη διαδικασία της ονομαστικής ψηφοφορίας, πέρασε αργά χτες το βράδυ η κατάπτυστη τροπολογία της κυβέρνησης της ΝΔ για την επίσπευση της ιδιωτικοποίησης της ΛΑΡΚΟ. Στους 298 ψηφίσαντες, υπέρ ψήφισαν 158 βουλευτές και κατά 140.

Την ονομαστική ψηφοφορία απαίτησε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ, έτσι ώστε να αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του για το έγκλημα που πάει να διαπραχθεί σε βάρος των πάνω από 1.200 εργαζομένων, οι οποίοι θα βρεθούν στο δρόμο, και των οικογενειών τους, συνολικά σε βάρος των πλουτοπαραγωγικών πηγών και παραγωγικών δυνατοτήτων της χώρας.

Στην ίδια τροπολογία, η οποία είναι ενταγμένη στο γενικότερο αντιδραστικό πλαίσιο της ΕΕ για την «απελευθέρωση» της Ενέργειας, ώστε να διευκολύνονται οι επενδύσεις των μεγάλων ομίλων σε αυτό το χρυσοφόρο πεδίο, προβλέπεται ακόμα η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ Υποδομών και του ΔΕΔΔΗΕ, προκειμένου να προσαρμοστούν στις ανάγκες των επιχειρήσεων ΑΠΕ.

Οι βουλευτές του Κόμματος ανέδειξαν τις αντιλαϊκές στοχεύσεις κυβέρνησης και ΕΕ, τις επιπτώσεις από το σχέδιο διάλυσης και ξεπουλήματος της επιχείρησης. Ξεκαθάρισαν ότι το Κόμμα είναι στο πλάι των εργαζομένων και των δίκαιων αιτημάτων τους, καλώντας σε κλιμάκωση της πάλης με σταθμό την απεργιακή κινητοποίηση στη ΛΑΡΚΟ αύριο Σάββατο, 17 Οκτώβρη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ