Τρίτη 20 Οχτώβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΝΑΟΥΣΑ
Να πληρωθούν άμεσα οι απλήρωτοι εργάτες και αγρότες

Από τη συγκέντρωση στην Επισκοπή Νάουσας
Από τη συγκέντρωση στην Επισκοπή Νάουσας
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία της Επισκοπής στη Νάουσα πραγματοποίησαν την Παρασκευή εργάτες και αγρότες της περιοχής, απαιτώντας να τους πληρώσουν άμεσα όσα τους χρωστάνε οι βιομήχανοι και μεγαλέμποροι.

Την κινητοποίηση διοργάνωσαν το Εργατικό Κέντρο Νάουσας, το Συνδικάτο Εργαζομένων Γάλακτος, Τροφίμων και Ποτών Ημαθίας - Πέλλας και ο Αγροτικός Σύλλογος Νάουσας «Μαρίνος Αντύπας».

Κατήγγειλαν ότι δεκάδες εργαζόμενοι στην περιοχή, οι οποίοι εργάστηκαν ή εργάζονται στα διαλογητήρια, παραμένουν απλήρωτοι για μεγάλα χρονικά διαστήματα. Στην πλειοψηφία τους δεν μπορούν να ενταχθούν ούτε στο ταμείο ανεργίας και χάνουν επιδόματα, γιατί δεν πληρούν τις προϋποθέσεις που ορίζουν οι αντεργατικοί νόμοι. Απλήρωτοι είναι και οι αγρότες της περιοχής για την παραγωγή που έχουν παραδώσει, ενώ ταυτόχρονα αντιμετωπίζουν τις χαμηλές τιμές των προϊόντων τους, τη φοροληστεία, το εμπάργκο, τις καταστροφές κ.λπ.

Στη συγκέντρωση μίλησαν ο Τάκης Τσιουλάκος, πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου, η Στέλλα Ιακωβίδου, γραμματέας του Συνδικάτου Γάλακτος, Τροφίμων και Ποτών, και ο Σάκης Τσίτσης, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου.

Παρευρέθηκαν απλήρωτοι εργαζόμενοι από τα διαλογητήρια του ΑΣΟΠ Επισκοπής, που ακόμα περιμένουν την υλοποίηση των δεσμεύσεων της διοίκησης του συνεταιρισμού για εξόφληση των περσινών δεδουλευμένων, επιδομάτων άδειας κ.ά.

Εργάτες και αγρότες απαιτούν: Τώρα να πληρωθούν όλοι οι εργαζόμενοι και οι αγρότες. Ενταξη στο ταμείο ανεργίας με 50 ημερομίσθια. Να αποζημιωθούν οι αγρότες στο 100% των ζημιών που υπέστησαν. Κατάργηση του εμπάργκο. Να καταργηθούν οι πλειστηριασμοί σπιτιών και χωραφιών. Να μην κόβονται το ρεύμα και το νερό σε καμία ανήμπορη λαϊκή οικογένεια. Να παρθούν όλα τα μέτρα προστασίας της υγείας στους χώρους δουλειάς. Να μη χαθούν μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ