Τρίτη 20 Οχτώβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ
Στον «αυτόματο πιλότο» η τήρηση των μέτρων στους χώρους δουλειάς!

Αποκαλυπτικές δηλώσεις, την ώρα που ο Ν. Χαρδαλιάς επισκεπτόταν τα Γιάννενα για να κουνήσει ξανά το δάχτυλο στο λαό

Προκλητική και επικίνδυνη για την υγεία του λαού είναι η ομολογία της Περιφέρειας Ηπείρου ότι δεν υπάρχει υπεύθυνη δημόσια αρχή με αντικείμενο την τήρηση των μέτρων για τον κορονοϊό στους εργασιακούς χώρους, την ίδια ώρα που οι εστίες διασποράς αυξάνονται στην περιοχή, ειδικά στα Γιάννενα.

Σε ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων αναφέρεται στη συνάντηση που είχαν την προηγούμενη Παρασκευή συνδικαλιστές με την αντιπεριφερειάρχη Αγνή Νάκου - Δασούλα, υπεύθυνη Δημόσιας Υγείας, παρουσία της προϊσταμένης της Διεύθυνσης Υγείας της Περιφέρειας.

Σε ερώτηση του Εργατικού Κέντρου για την εξέλιξη της πανδημίας στους μεγάλους χώρους δουλειάς του νομού και για το αν τηρούνται τα μέτρα προστασίας της υγείας των εργαζομένων, η απάντηση ήταν «ότι δεν υπάρχει κάποιος υπεύθυνος και ότι είναι στην ευθύνη των επιχειρήσεων η τήρηση των μέτρων». «Δεν υπολογίζουν τη ζωή και την υγεία μας μπροστά στα κέρδη των επιχειρήσεων», υπογραμμίζει το Εργατικό Κέντρο στην ανακοίνωσή του και καλεί τους εργαζόμενους «να μη φοβηθούν να καταγγείλουν τα ελλιπή μέτρα προστασίας και τυχόν κρούσματα στους χώρους δουλειάς».

Λίγες ώρες αργότερα, το πρωί του Σαββάτου, πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη παρουσία του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά και με τη συμμετοχή πλήθους τοπικών και υπηρεσιακών παραγόντων, για να διαπιστώσουν τη δραματική κατάσταση και να επαναλάβουν μονότονα τις υποδείξεις στους πολίτες για αυστηρή τήρηση των μέτρων.

Η ΤΟ Ιωαννίνων του ΚΚΕ

Σε ανακοίνωσή της η Τομεακή Οργάνωση Ιωαννίνων του ΚΚΕ σημειώνει ότι «ο κ. Χαρδαλιάς ήρθε σαν σερίφης να ελέγξει το νομό για να αποφασίσει τι μέτρα να παρθούν. Δεν τον ακούσαμε όμως να μας πει τι ακριβώς κάνει η κυβέρνησή του για να μας προστατέψει από τον ιό».

Επισημαίνει ότι «η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας εξακολουθεί να είναι ανεπαρκέστατη, δεν είναι τυχαίο ότι το Γηροκομείο μπήκε πρώτο σε καραντίνα! Στο ΠΓΝΙ προσπαθούν να καλύψουν τα κενά με κοντέινερ, αλλά χωρίς το επαρκές προσωπικό. Είναι δεκάδες τα περιστατικά, και στα δύο νοσοκομεία, όπου υγειονομικοί - επαφές επιβεβαιωμένων κρουσμάτων δεν βγαίνουν σε καραντίνα αμέσως και για όσες μέρες πρέπει. Αλλοι μάλιστα δεν βγαίνουν ποτέ, αφού δεν υπάρχουν άλλοι υγειονομικοί να καλύψουν τα πόστα αυτά».

Η ΤΟ Ιωαννίνων καλεί τους Γιαννιώτες να εμπιστευτούν τον συλλογικό, οργανωμένο αγώνα, απορρίπτοντας «τις επικίνδυνες λογικές του εφησυχασμού και του "τίποτα δεν γίνεται", που σκοπό έχουν να αφοπλίσουν το εργατικό - λαϊκό κίνημα», καταλήγοντας ότι τώρα πρέπει «να ακουστεί δυνατά η φωνή του λαού για υγεία και δικαιώματα».

Κρούσματα στο πορθμείο Ηγουμενίτσα - Κέρκυρα

Την άμεση λήψη μέτρων για ναυτεργάτες και επιβαίνοντες απαιτεί το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας, μετά τη διάγνωση κρουσμάτων κορονοϊού σε δύο μέλη του πληρώματος πλοίου της πορθμειακής γραμμής Ηγουμενίτσα - Κέρκυρα. Παράλληλα ζητά πλήρη ιατροφαρμακευτική κάλυψη όλου του πληρώματος, την αύξηση των δρομολογίων στη γραμμή Ηγουμενίτσα - Κέρκυρα, ώστε να μην παρατηρούνται φαινόμενα συγχρωτισμού, αλλά και την άμεση πρόσληψη προσωπικού όλων των ειδικοτήτων, για την εύρυθμη λειτουργία των καραβιών.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Εκρηξη κρουσμάτων, εκκωφαντική απουσία ουσιαστικών μέτρων προστασίας (2021-12-29 00:00:00.0)
Αύριο διαδηλώνουν σε όλη τη χώρα (2021-04-08 00:00:00.0)
Συνεχή σκληρά μέτρα για το λαό, «ελεύθερη διέλευση» για το κεφάλαιο (2021-02-26 00:00:00.0)
Μαζική διασπορά σε εγκαταστάσεις εταιρείας τροφίμων (2021-01-26 00:00:00.0)
Μετρούν νεκρούς, αυξάνονται τα κρούσματα σε υγειονομικούς (2020-11-11 00:00:00.0)
Προειδοποιεί για εστίες υπερμετάδοσης στις βιομηχανίες τροφίμων (2020-10-21 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ