Τρίτη 20 Οχτώβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Στο στόχαστρο της κυβέρνησης σπίτια λαϊκών οικογενειών της Λαυρεωτικής

Σε σύσκεψη κατοίκων προχωρά το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου - Ανατ. Αττικής

Την άθλια μεθόδευση σε βάρος του λαού της Λαυρεωτικής, με τα συστημένα γράμματα που αποστέλλει το υπουργείο Οικονομικών προς τους ιδιοκτήτες κατοικιών της ευρύτερης περιοχής, ισχυριζόμενο πως είναι «δημόσια περιουσία», καταγγέλλει το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου - Ανατολικής Αττικής και διοργανώνει σύσκεψη κατοίκων αύριο Τετάρτη, στις 6 μ.μ στο φοινικόδασος (στο θεατράκι).

Οπως σημειώνει το Εργατικό Κέντρο, μέλη των σωματείων του και κάτοικοι της Λαυρεωτικής κατήγγειλαν τις τελευταίες μέρες ότι έλαβαν τέτοιες άθλιες επιστολές από το υπουργείο. Παρόμοιες επιστολές, πέραν των κατοίκων της Νεάπολης, άρχισαν να παραλαμβάνουν και οι ιδιοκτήτες των κατοικιών του Κυπριανού, αλλά και σε άλλες περιοχές.

«Τα σπίτια των μεταλλωρύχων, που τα έχουν πληρώσει με τον ιδρώτα τους και το αίμα τους οι μεταλλωρύχοι και μάλιστα υποχρεωθήκαμε να τα ξαναπληρώσουμε για να μας τα παραχωρήσει η Γαλλική Εταιρεία, έρχονται τώρα και μας λένε ότι είναι δημόσια...», καταγγέλλει το Εργατικό Κέντρο. «Μετά από 40 χρόνια και μεγάλους αγώνες για την υπεράσπιση της δημόσιας περιουσίας από τον Μποδοσάκη και κάθε λογής καταπατητές, έρχεται τώρα το Δημόσιο ως σύγχρονος Μποδοσάκης και θέλει να αρπάξει τα σπίτια μας, για να τα εκποιήσει μέσα από το ΤΑΙΠΕΔ».

Το Εργατικό Κέντρο απαιτεί «εδώ και τώρα να δοθεί λύση στο πρόβλημα που το ίδιο το κράτος δημιούργησε. Να μην υποχρεωθεί κανείς να πληρώσει κανενός είδους παράβολο ή οποιαδήποτε μορφής ένσταση σε κτηματολόγιο κ.λπ. Φτάνει η ληστεία που γίνεται με τον ΕΝΦΙΑ, από τον οποίο έτσι κι αλλιώς έπρεπε να έχουμε απαλλαγεί λόγω παλαιότητας του παραδοσιακού οικισμού, που υποχρεωνόμαστε να τον συντηρούμε».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ