Τρίτη 20 Οχτώβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ - ΣΩΜΑΤΕΙΑ - ΦΟΡΕΙΣ
Κινητοποιήσεις για την υγεία και τα δικαιώματα του λαού

Συγκεντρώσεις, πικετοφορίες και άλλες παρεμβάσεις πραγματοποιούν σε συνοικίες της Αττικής και αλλού

Από την πικετοφορία στη Νίκαια το περασμένο Σάββατο
Από την πικετοφορία στη Νίκαια το περασμένο Σάββατο
Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας και διεκδίκησης, εξορμήσεις και πικετοφορίες ενημέρωσης, καθώς και άλλες πρωτοβουλίες, αναλαμβάνουν σωματεία και φορείς σε συνοικίες της Αττικής, για την υπεράσπιση της υγείας και των δικαιωμάτων του λαού.

Πιο συγκεκριμένα, σήμερα, Τρίτη, στις 6.30 μ.μ. στην πλατεία Ελευθερίας του Κορυδαλλού θα πραγματοποιηθεί πικετοφορία ενημέρωσης για τη συγκέντρωση που οργανώνουν σωματεία και φορείς από τη Νίκαια, Ρέντη και Πειραιά, αύριο Τετάρτη 21 Οκτώβρη, στις 8 π.μ. στο Κρατικό Νοσοκομείο της Νίκαιας. Ανάλογη πικετοφορία έγινε και το Σάββατο, στην πλατεία Δαβάκη (Περιβολάκι) στη Νίκαια.

Στο Μενίδι, σωματεία, σύλλογοι γονέων και πολιτιστικοί σύλλογοι διοργανώνουν συγκέντρωση επίσης αύριο Τετάρτη 21 Οκτώβρη, στις 7 μ.μ. στην κεντρική πλατεία της πόλης. Μια πρωτοβουλία, με σύνθημα «Παίρνουμε την υπόθεση στα χέρια μας! Υπερασπιζόμαστε την υγεία, τα δικαιώματα και τη ζωή μας», που αποφασίστηκε μετά από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τετάρτη.

Στο επίκεντρο των κινητοποιήσεων βρίσκονται τα πολύ σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν ο λαός και η νεολαία, τα οποία διογκώνονται με ευθύνη κυβέρνησης και τοπικών αρχών σε συνθήκες πανδημίας. Τα σωματεία και οι φορείς που συντονίζουν τη δράση τους προβάλλουν διεκδικήσεις για τα νοσοκομεία και τις άλλες δομές Υγείας, τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, τα σχολεία και τις άλλες δομές Εκπαίδευσης, τους χώρους δουλειάς, όπως άμεσα μέτρα προστασίας, δωρεάν μαζικά και επαναλαμβανόμενα τεστ για τον κορονοϊό, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε σχολεία, νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας κ.ά.

Τέλος, σωματεία και φορείς της Αρκαδίας καλούν σε συγκέντρωση στην Τρίπολη, σήμερα, Τρίτη 20/10, στις 6 μ.μ. στην πλατεία Πετρινού, απαιτώντας τη στελέχωση του Παναρκαδικού Νοσοκομείου και του Κέντρου Υγείας Τρίπολης. Σε περίπτωση κακοκαιρίας, η συγκέντρωση θα μεταφερθεί στο αμφιθέατρο του Πολιτιστικού Κέντρου.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Επί ποδός υγειονομικοί, εργατικά σωματεία και φορείς σε όλη τη χώρα (2023-11-28 00:00:00.0)
Με παλμό και μαζικότητα σε πόλεις της Ελλάδας (2023-10-24 00:00:00.0)
Συσκέψεις και δραστηριότητες σωματείων και σε άλλες πόλεις (2023-08-30 00:00:00.0)
Αγωνιστικές πρωτοβουλίες με επίκεντρο την προστασία της υγείας του λαού (2020-10-22 00:00:00.0)
Την Τρίτη 4 Φλεβάρη τα συλλαλητήρια για την Υγεία (2014-02-01 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ