Τετάρτη 18 Νοέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Παζάρι για «F-35»

Σε παζάρι με τις ΗΠΑ είναι η κυβέρνηση για την προμήθεια αμερικανικών μαχητικών «F-35».

Συγκεκριμένα, σε συνέχεια μιας πρώτης τέτοιας επιστολής που είχε σταλεί στους Αμερικανούς ήδη από το 2017, επί ΣΥΡΙΖΑ, εγκαινιάζοντας και επισήμως το τέτοιο αλισβερίσι, το ΥΠΕΘΑ με αποστολή επιστολής «Letter Of Request», στις 6/11, συγκεκριμενοποίησε το ενδιαφέρον της Αθήνας για αγορά 6 μεταχειρισμένων τέτοιων αεροσκαφών (με στόχο να παραδοθούν εντός του 2021), ενώ αργότερα για προμήθεια άλλων 18 με 24. Αρμόδιοι παράγοντες μιλούν για ένα μέσο κόστος 150 εκατ. δολάρια ανά αεροσκάφος, την ώρα που η κυβέρνηση δηλώνει ότι «δεν υπάρχει σάλιο» για τις ανάγκες του λαού.

Θυμίζουμε, υπάρχει επίσης καταρχήν συμφωνία με τη γαλλική κυβέρνηση για προμήθεια 18 γαλλικών μαχητικών (έξι καινούρια και 12 ελαφρώς μεταχειρισμένα) «Rafale».

Παράλληλα, συνεχίζεται το παζάρι με την Ουάσιγκτον για να αγοραστούν 4 φρεγάτες πολλαπλών ρόλων (MMSC), με τις 3 να κατασκευάζονται σε αμερικανόκτητα ναυπηγεία στην Ελλάδα, όπως και για την παραχώρηση κάποιων άλλων σκαφών ως «ενδιάμεση λύση».

Μια κούρσα εξοπλισμών που κουμπώνει πάνω στις σύγχρονες ανάγκες του ΝΑΤΟ, που η κυβέρνηση σπεύδει να υπηρετήσει για τα συμφέροντα της αστικής τάξης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ