Τετάρτη 18 Νοέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
47 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ
ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Οχι στα ορμητήρια των φονιάδων ΗΠΑ - ΝΑΤΟ

Λάρισα
Λάρισα
Παρά την προσπάθεια της κυβέρνησης να απαγορεύσει τον αγωνιστικό εορτασμό, αντιπροσωπείες των Οργανώσεων του Κόμματος και της ΚΝΕ, εκπρόσωποι σωματείων, φοιτητικών συλλόγων και μαζικών φορέων της Θεσσαλίας, με υποδειγματική τήρηση όλων των μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας, πραγματοποίησαν αγωνιστικές κινητοποιήσεις στέλνοντας το μήνυμα ότι «οι αγώνες του λαού για υγεία, δουλειά, ζωή ούτε απαγορεύονται ούτε αναστέλλονται».

Στη Λάρισα η κινητοποίηση έγινε στο Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας, κοντά στην 110 Πτέρυγα Μάχης, όπου οι ΑμερικανοΝΑΤΟικοί φονιάδες αλλά και άλλοι, όπως οι Ισραηλινοί, συνεκπαιδεύονται με τις ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις, στέλνοντας έτσι το μήνυμα ενάντια στη μετατροπή και της 110 ΠΜ, όπως και όλης της Λάρισας, σε ορμητήριο των φονιάδων του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ.

Στη συγκέντρωση μίλησε ο πρόεδρος του ΕΚΛ, Γιάννης Σκόκας.

Την ίδια ώρα, μια άλλη αντιπροσωπεία των μαζικών φορέων, των Οργανώσεων του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, κατέθετε στεφάνια στην πλατεία Τάκη Γαργαλιάνου, δίπλα στο Εργατικό Κέντρο. Κατά τη διάρκεια αυτής της κινητοποίησης ανακοινώθηκε από τα μεγάφωνα η πρώτη κινητοποίηση στο ΑΤΑ, με τους παρευρισκόμενους να ξεσπάνε σε χειροκροτήματα. Αξίζει να σημειωθεί ότι η αστυνομία έκανε συστάσεις στην είσοδο του Εργατικού Κέντρου σε μέλη της διοίκησης, παρόλο που τηρούνταν όλα τα μέτρα προστασίας.

Εξω από το Αρχηγείο της 110 ΠΜ
Εξω από το Αρχηγείο της 110 ΠΜ
Στον Βόλο έγινε συγκέντρωση στην πλατεία ΕΠΟΝ στη Ν. Ιωνία, όπου μίλησε ο Κώστας Στεργίου, πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου.

Στα Τρίκαλα έγιναν συγκέντρωση στην πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου και κατάθεση στεφάνων στο άγαλμα του Στρατηγού Στέφανου Σαράφη.

Στην Καρδίτσα, όπου από το πρωί δυνάμεις της αστυνομίας με περιπολικό είχαν εγκατασταθεί έξω από την πόρτα των γραφείων του ΚΚΕ, έγινε συγκέντρωση στην πλατεία Πλαστήρα, ενώ ακολούθησε πορεία στον κεντρικό πεζόδρομο της πόλης, κάτω από κλίμα έντονης αστυνομοκρατίας. Η πορεία κατέληξε ξανά στην πλατεία Πλαστήρα, όπου εκ μέρους των σωματείων ο Γιώργος Παπαδόπουλος κάλεσε στην απεργία στις 26 Νοέμβρη. Προηγουμένως κατατέθηκαν στεφάνια στο Μνημείο στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ