Τετάρτη 18 Νοέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
47 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ
Ρεσιτάλ ψέματος και υποκρισίας για να δικαιολογήσουν το όργιο καταστολής

Κάνουν το μαύρο άσπρο από την αμηχανία τους μπροστά στις εξελίξεις, μετά το «σπάσιμο» της απαγόρευσης από συνδικάτα και φορείς

Με ένα ρεσιτάλ ψέματος και υποκρισίας, με κραυγαλέες αντιφάσεις και φανερά αμήχανος από το πώς εξελίχθηκε η χτεσινή μέρα για την κυβέρνηση, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μ. Χρυσοχοΐδης, προσπάθησε από το χτεσινοβραδινό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ να δικαιολογήσει την άγρια καταστολή και να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από το γεγονός ότι συνδικάτα και φορείς, με πρωτοπόρους τους κομμουνιστές, έσπασαν στην πράξη τις αυταρχικές κυβερνητικές απαγορεύσεις, στέλνοντας μήνυμα ελπίδας και αγωνιστικής ανάτασης στο λαό.

Με κάλπικους και αστείους ισχυρισμούς, όπως ότι οι αγωνιστικές παρεμβάσεις κομμάτων και φορέων διαχωρίζονται τάχα σε «πολιτικές εκδηλώσεις» και σε «πορείες», είπε ότι η κυβέρνηση ...«έδειξε ανοχή στα όρια της δημοκρατίας και της κατανόησης» σε όσους διαδήλωσαν το πρωί έξω από την πρεσβεία, με δική του προσωπική ευθύνη, επειδή αυτή ήταν μια «πολιτική εκδήλωση» και όχι «πορεία»!

Πρόκειται βεβαίως για γελοιότητες, που στόχο έχουν να κρύψουν ότι η κυβέρνηση απέτυχε να περάσει τη σιγή ιχθύος που ήθελε, ότι το οργανωμένο εργατικό - λαϊκό κίνημα κατάφερε να αντιμετωπίσει τον κατασταλτικό σχεδιασμό της.

Αυτό δείχνει άλλωστε και το γεγονός ότι οι δυνάμεις καταστολής και η κυβέρνηση καμιά «ανοχή» δεν έδειξαν στην πρωινή συγκέντρωση στην πρεσβεία. Απλώς δεν κατάφεραν να την εμποδίσουν με τη βία παρόλο που προσπάθησαν. Και είναι εύκολο να αποδειχτεί αυτό από τα υλικά που έχει στη διάθεσή του ο «Ριζοσπάστης» και για τα οποία επιφυλασσόμαστε.

Η απόφασή της να διαλύσει με τη βία τη συγκέντρωση στα Προπύλαια φανερώνει ότι οι χιλιάδες αστυνομικοί που συνωστίζονταν στο κέντρο δεν μπόρεσαν να αποτρέψουν την πραγματοποίηση της συγκέντρωσης.

Ο Μ. Χρυσοχοΐδης υπερασπίστηκε την απαράδεκτη και αυταρχική απαγόρευση των συγκεντρώσεων, ομολογώντας ότι θα έχει και συνέχεια, όχι στο όνομα της δημόσιας υγείας, που πρώτη η κυβέρνηση εκθέτει σε κίνδυνο. Είναι χαρακτηριστικό ότι επανέφερε τα γνωστά περί διαδηλώσεων που ταλαιπωρούν κ.λπ.

Επικαλέστηκε ξανά «τις ΜΕΘ που γεμίζουν» και στοχοποίησε αισχρά το εργατικό - λαϊκό κίνημα και τις διεκδικήσεις του για την έξαρση της πανδημίας, παρουσιάζοντας ως «θύτη» το λαό που παλεύει για την υγεία και τη ζωή του και την κυβέρνηση ως «θύμα» (!) ενώ η ευθύνη είναι όλη δική της.

Σε ό,τι αφορά την κινητοποίηση στα Προπύλαια, ο υπουργός δήλωσε ...απογοητευμένος από το ΚΚΕ, που «κατέβασε 1.500 άτομα», όταν στη συγκέντρωση τηρούνταν και με το παραπάνω τα αναγκαία μέτρα προστασίας, σε αντίθεση με τις δυνάμεις καταστολής, που ήταν ...η χαρά του κορονοϊού λόγω του συνωστισμού τους. Δεν μπόρεσε, όσο και να προσπάθησε με ψέματα, να κρύψει ότι η επίθεση της αστυνομίας ήταν απρόκλητη, ούτε βέβαια κατάφερε να δικαιολογήσει το όργιο της βίας των δυνάμεων καταστολής.

Τέλος, απείλησε με «πρόστιμα για τον Covid» όσους οδηγήθηκαν στη ΓΑΔΑ και με «ποινικές κυρώσεις» όσους προκύψει από την έρευνα ότι έχουν ευθύνη για παραβάσεις του Ποινικού Κώδικα σχετικά με τη δημόσια υγεία.

Στο ίδιο πνεύμα ήταν και η ανακοίνωση που εξέδωσε νωρίτερα το υπουργείο Δημόσιας Τάξης, επιχειρώντας να αντιστρέψει την πραγματικότητα. Συγκεκριμένα, ισχυριζόταν ότι το μεσημέρι δεν υπήρξε «κανένα "όργιο αστυνομικής βίας"», και αυτό όταν οι εικόνες και τα πλάνα δείχνουν ξύλο, επιθέσεις, τραυματισμούς, προσαγωγές, ρίψη χημικών και επίθεση με τις αύρες, μέχρι και κάτω από την πλατεία Ομονοίας (!), δηλαδή εκατοντάδες μέτρα από το σημείο που ήταν οι συγκεντρωμένοι.

Οσον αφορά τα γεγονότα που αναφέρει το υπουργείο ότι «είναι καταγεγραμμένα και θα δοθούν στη δημοσιότητα», αναρωτιέται κανείς τι ακριβώς εννοούν. Το τι έκαναν οι αστυνομικές δυνάμεις κατ' εντολή της κυβέρνησης το είδε σε διάφορες τηλεοπτικές εκδοχές και σε εκατοντάδες φωτογραφίες ο ελληνικός λαός...

Τέλος, με μια κατάπτυστη ανακοίνωση, και η ΝΔ καταγγέλλει όσους διαδήλωσαν χτες ότι το έκαναν για «μικροκομματικούς λόγους» και ότι στρέφονται «κατά της κοινωνίας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ