Τετάρτη 18 Νοέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
47 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ
Αποκαλυπτική διαδικτυακή ενημέρωση από το ΠΑΜΕ

Μαζί με υλικό από τις πολύμορφες εκδηλώσεις για το Πολυτεχνείο από συνδικάτα και φορείς, με συνεχείς αναρτήσεις και αποκαλυπτικές φωτογραφίες στο λογαριασμό του στο twitter, το ΠΑΜΕ αποτύπωσε το όργιο αυταρχισμού της κυβέρνησης, την απρόκλητη και βάρβαρη αστυνομική επίθεση στη χτεσινή συγκέντρωση στα Προπύλαια. Με τις συνεχείς αναρτήσεις στο λογαριασμό του, έδωσε την εικόνα της υποδειγματικά οργανωμένης συγκέντρωσης, της απρόκλητης επίθεσης της αστυνομίας, ενώ μετέφερε τη φωνή συνδικαλιστών που και μέσα από τις κλούβες της αστυνομίας διαβεβαίωναν πως «με το οργανωμένο λαϊκό κίνημα δεν τελειώνουν έτσι» και πως η βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική και η καταστολή που τη συνοδεύει θα βγάζουν καθημερινά περισσότερους στον αγώνα.

Απάντηση στην προκλητική προσπάθεια της ΝΔ να κρύψει το όργιο καταστολής

Στο μεταξύ, σε μια προκλητική προσπάθεια να κρύψει το όργιο αστυνομικής καταστολής, η ΝΔ και το λεγόμενο «Παρατηρητήριό» της, με ανακοίνωσή τους που αναπαρήγαγαν διάφορα «πρόθυμα» διαδικτυακά ΜΜΕ, κάνει λόγο για... «fake news», αξιοποιώντας το γεγονός ότι για ελάχιστα λεπτά ανέβηκε στο λογαριασμό του ΠΑΜΕ στο twitter μια φωτογραφία που δεν αφορούσε τη χτεσινή κινητοποίηση.

Το ΠΑΜΕ επισημαίνει ότι η εν λόγω φωτογραφία «προερχόταν από ένα πλήθος φωτογραφιών που έφταναν στα γραφεία του ΠΑΜΕ και αποτύπωναν το όργιο της σημερινής μανίας των κατασταλτικών δυνάμεων», ενώ κατέβηκε αμέσως μόλις έγινε αντιληπτό ότι προερχόταν από άλλη κινητοποίηση.

«Το παραπάνω γεγονός δεν μπορεί να κρύψει τη σημερινή πραγματικότητα, για την οποία η κυβέρνηση θα λογοδοτήσει», ξεκαθαρίζει το ΠΑΜΕ. «Υπάρχουν δεκάδες φωτογραφίες που δείχνουν το μένος των ΜΑΤ και άλλων σωμάτων της αστυνομίας απέναντι στους διαδηλωτές» - πολλά από αυτά τα στιγμιότυπα συνοδεύουν το δελτίο του ΠΑΜΕ - όπως και βίντεο που δείχνουν την έναρξη της αστυνομικής επιχείρησης διάλυσης της συγκέντρωσης από χτύπημα διμοιρίας των ΜΑΤ, τη στιγμή που η κινητοποίηση βρισκόταν σε οργανωμένη υποχώρηση.

«Για όλα αυτά και επειδή δεν κρυβόμαστε, τα ονόματα των διαδηλωτών που χτυπήθηκαν είναι στη διάθεση του καθένα», επισημαίνει το ΠΑΜΕ. «Παράλληλα όμως ζητάμε τα ονόματα των αστυνομικών, των ΜΑΤ που έπνιξαν στα χημικά τη διαδήλωση, που χτύπησαν άγρια διαδηλωτές. Η καταστολή στις συμβολικές κινητοποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν σε όλη τη χώρα δεν κρύβεται».

Και καταλήγει: «Αν θέλει η κυβέρνηση να βρει fake news να τα ψάξει στα κυβερνητικά μέσα ενημέρωσης όπως το ΑΠΕ κ.ά. που παρουσίαζαν από το πρωί τις σημερινές διαδηλώσεις με φωτογραφίες προηγούμενων ετών ώστε να φαίνεται συνωστισμός και ανεπάρκεια μέτρων προστασίας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ