Τετάρτη 18 Νοέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
47 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ
Το ΠΑΜΕ και συνδικάτα καταγγέλλουν την καταστολή

Το όργιο καταστολής απέναντι σε μια συγκέντρωση «που τηρούσε στο μέγιστο βαθμό όλα τα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας» καταγγέλλει η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ. Στην ανακοίνωσή της, την οποία συνοδεύει με τρία χαρακτηριστικά φωτογραφικά στιγμιότυπα από τα ...έργα και τις ημέρες των δυνάμεων της αστυνομίας, σημειώνει τα ακόλουθα:

«Η κυβέρνηση και η αστυνομία απάντησαν με χημικά, αύρες, με αναίτιες και απρόκλητες επιθέσεις, με προπηλακισμούς βουλευτών του ΚΚΕ, με στοχοποίηση συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ, προχώρησαν σε δεκάδες προσαγωγές και βίαιους τραυματισμούς διαδηλωτών.

Χάρη στην ψυχραιμία των διαδηλωτών, δεν θρηνήσαμε θύματα. Με ιδιαίτερο μένος στοχοποιούσαν συνδικαλιστές, ορμούσαν αδιακρίτως για να απομονώσουν νεολαίους και παιδιά που προσπαθούσαν να ξεφύγουν. Οι πρώτοι που δέχτηκαν την απρόκλητη επίθεση ήταν οι φυλακισθέντες - εξορισθέντες 1967 - '74. Οι νέες κατασταλτικές δυνάμεις με τα μηχανάκια, με τα χρυσαυγίτικα σύμβολα πάνω στα κράνη τους, λειτουργούσαν σαν αγέλες μέσα στο πλήθος. Στόχος ήταν να υπάρξουν θύματα.

Να αφεθούν άμεσα ελεύθεροι οι προσαχθέντες! Αν κάποιος πρέπει να συλληφθεί άμεσα, είναι ο υπουργός Δημόσιας Τάξης!».

Την προκλητική επίδειξη αυταρχισμού της κυβέρνησης καταγγέλλουν επίσης σωματεία και φορείς. Μεταξύ άλλων:

Το Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής, επισημαίνοντας ότι ανάμεσα στους προσαχθέντες βρέθηκε ο Νίκος Παπαγεωργίου, μέλος της κεντρικής του διοίκησης, της διοίκησης της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Επισιτισμού - Τουρισμού και της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ. Επίσης το Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Κέρκυρας και πολλά επιχειρησιακά σωματεία του νησιού.

Η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας και οι Σύλλογοι Γυναικών Χαϊδαρίου και Αγίας Βαρβάρας, μέλη των ΔΣ των οποίων προσήχθησαν.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσωπικού Οργανισμών Κοινωνικής Πολιτικής (ΠΟΠΟΚΠ), καταγγέλλοντας τη σύλληψη του οργανωτικού της γραμματέα, Χρήστου Βαγενά.

Τα Εργατικά Κέντρα Αθήνας, Λαυρίου - Ανατολικής Αττικής.

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λαμίας και τα Σωματεία Εμποροϋπαλλήλων - Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Μετάλλου, Οικοδόμων, Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών Φθιώτιδας και Εργαζομένων στην «ΠΑΚΟ», καθώς και μια σειρά σωματεία από όλους τους κλάδους.

Οι Ομοσπονδίες Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής (ΟΒΣΑ), Βιοτεχνών Κατεργασίας Ξύλου, Βιοτεχνών Υποδηματοποιών Ελλάδας, καθώς και πολλές Ενώσεις ΕΒΕ και σωματεία αυτοαπασχολούμενων - επαγγελματιών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ