Τετάρτη 18 Νοέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
47 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ
ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ
Οι αγώνες ούτε αναστέλλονται ούτε αναβάλλονται ούτε απαγορεύονται

Ειδική συνεδρίαση (αναφορά) για την επέτειο του Πολυτεχνείου έγινε χτες στην Ολομέλεια της Βουλής. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος σημείωσε μεταξύ άλλων ότι η στρατιωτική δικτατορία, της οποίας επίσημη ιδεολογία ήταν ο αντικομμουνισμός, υπηρέτησε «με κάθε τρόπο τα συμφέροντα της τότε αστικής τάξης σε βάρος του λαού» και «υλοποίησε τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, με αποκορύφωμα το πραξικόπημα στην Κύπρο και την τουρκική εισβολή και κατοχή».

Επισήμανε προς την κυβέρνηση, τον ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα αστικά κόμματα ότι επιδιώκουν να ξεχαστούν τα αντιιμπεριαλιστικά συνθήματα που δέσποζαν στις πύλες του Πολυτεχνείου και αποκτούν μεγάλη επικαιρότητα, «γιατί υπάρχουν αυτές οι επικίνδυνες εξελίξεις στην περιοχή μας».

Αλλωστε, όπως σημείωσε, «η πολιτική της αστικής τάξης για γεωπολιτική αναβάθμιση της χώρας μας», «η μετατροπή της Ελλάδας σε γεωπολιτικό και στρατιωτικό μεντεσέ των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ», που «προμηνύει τραγωδίες και περιπέτειες για την ειρήνη και τα κυριαρχικά δικαιώματα», είναι «μια πολιτική επιλογή στην οποία συμφωνούν και η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ, είναι μια πολιτική που αφορά αποκλειστικά και μόνο τα συμφέροντα και την αναβάθμιση των συμφερόντων της αστικής τάξης».

Ο Ν. Καραθανασόπουλος τόνισε ότι ο εορτασμός του Πολυτεχνείου είναι αγωνιστικός «γιατί δεν έχουν βρει δικαίωση τα αιτήματα των αγωνιστών του Πολυτεχνείου. Και είναι αγωνιστικός γιατί έτσι θα δοθεί απάντηση στην ύπουλη προσπάθεια την οποία κάνει η κυβέρνηση να φορτώσουν στο εργατικό - λαϊκό κίνημα τις ευθύνες για την εξάπλωση του ιού. Το πρόβλημα δεν είναι η πορεία μέσα στην πανδημία, αλλά συγκεκριμένα η πορεία προς την αμερικάνικη πρεσβεία. Από αυτήν την άποψη και γι' αυτόν ακριβώς τον λόγο καταδικάζουμε την αυταρχική απόφαση της κυβέρνησης για απαγόρευση του αγωνιστικού εορτασμού της 17ης Νοέμβρη», την οποία έσπασε το οργανωμένο εργατικό - λαϊκό κίνημα.

Επισήμανε ότι στόχος της κυβέρνησης δεν είναι η προστασία της δημόσιας υγείας και σημείωσε ότι «τυμβωρυχούν και βεβηλώνουν τους νεκρούς της πανδημίας» αυτοί που υπερασπίζονται τα κυβερνητικά αντιλαϊκά, αντεργατικά, αυταρχικά μέτρα.

Σημείωσε ότι στην πραγματικότητα «στο στόχαστρο είναι οι αγώνες του λαού και των εργαζομένων. Ομως, αυτοί οι αγώνες ούτε αναστέλλονται ούτε αναβάλλονται ούτε απαγορεύονται. Και από αυτήν την άποψη, βεβαίως, δεν πρόκειται να ζητήσουν η εργατική τάξη, ο λαός και η νεολαία μας άδεια από την κυβέρνηση για να κινητοποιηθούν, για να διαδηλώσουν, για να απεργήσουν».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ