Πέμπτη 26 Νοέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΛΑΜΙΑ
Τίμησαν την επέτειο του Γοργοπόταμου

Την 78η επέτειο ανατίναξης της σιδηροδρομικής γέφυρας του Γοργοπόταμου, τη νύχτα της 25ηςπρος 26η Νοέμβρη 1942, τίμησαν η ΤΕ Φθιώτιδας του ΚΚΕ, το ΤΣ Φθιώτιδας της ΚΝΕ και το Παράρτημα Λαμίας της Πανελλήνιας Ενωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας.

Ο φετινός εορτασμός ήταν προσαρμοσμένος στα δεδομένα που διαμορφώνει η πανδημία του κορονοϊού και περιελάμβανε σύντομη τελετή που πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Λαού της Λαμίας, μπροστά από τον ανδριάντα του πρωτοκαπετάνιου του ΕΛΑΣ, Αρη Βελουχιώτη, και όχι στο μνημείο του Γοργοπόταμου, όπως τα προηγούμενα χρόνια.

Ομιλητής ήταν ο Χρήστος Φουσέκης, πρόεδρος του Παραρτήματος Λαμίας της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ, ο οποίος τόνισε: «Το πραγματικό μήνυμα του Γοργοπόταμου και της Εθνικής Αντίστασης είναι αντιιμπεριαλιστικό. Αφήνει έκθετους εκείνους που το καπηλεύονται, αφού με το ένα χέρι τους καταθέτουν στεφάνι και με το άλλο σηκώνουν τη σημαία των επεμβάσεων των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ, τραβώντας στη δίνη των ιμπεριαλιστικών πολέμων στην ευρύτερη περιοχή μας τον ελληνικό λαό». Συνέχισε αναφέροντας ότι «όλοι εκείνοι που καλούν σε κοινωνική συναίνεση, εννοούν να συναινέσει ο λαϊκός κόσμος στην περικοπή 600 εκατ. ευρώ για την Υγεία το 2021, να καθίσει ήσυχος, να υποταχτεί στην πολιτική που τσακίζει τα δικαιώματά του, που προκαλεί ανεργία, φτώχεια, εξαθλίωση, προτρέποντάς τον να συνταχθεί κάτω από τη ματωμένη σημαία των φονιάδων των λαών». Και κατέληξε λέγοντας: «Τιμάμε, σήμερα, την επέτειο της ανατίναξης της γέφυρας του Γοργοπόταμου. Υποκλινόμαστε μπροστά στους αλύγιστους της ταξικής πάλης, όλους εκείνους που αγωνίστηκαν για να υπάρξει ένα διαφορετικό μέλλον στη χώρα μας. Κι αν μπροστά μας ξεπροβάλλουν ζόρικοι, δύσκολοι και ζοφεροί καιροί για τους λαούς, πρέπει να βάλουμε όλο το κουράγιο, να επιστρατεύσουμε τη γνώση που έχουμε αποκτήσει και τη μαστοριά που απαιτείται για να τους κάνουμε αυτούς τους καιρούς ελπιδοφόρους. Γιατί ζούμε στην εποχή που άνοιξε με την Οκτωβριανή Επανάσταση, την εποχή των κοινωνικών επαναστάσεων, της οικοδόμησης της νέας κοινωνίας».

Ακολούθησε κατάθεση στεφανιού στο άγαλμα του πρωτοκαπετάνιου Αρη Βελουχιώτη από τον Κώστα Μπασδέκη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, και από τον Δημήτρη Αλεξόπουλο, εκ μέρους του ΠΣ Ανατ. Στερεάς και Εύβοιας της ΚΝΕ.

Η εκδήλωση έκλεισε με την τήρηση ενός λεπτού σιγής και με την υπόσχεση ότι του χρόνου θα τιμηθεί η επέτειος όπως της αρμόζει στον ιστορικό χώρο δίπλα στη γέφυρα του Γοργοπόταμου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ