Πέμπτη 26 Νοέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΟΕΝΓΕ
Κανένα κρούσμα αυταρχισμού δεν θα μείνει αναπάντητο!

Καταγγελία για τα περιστατικά στοχοποίησης συνδικαλιστών γιατρών

Τα επανειλημμένα περιστατικά στοχοποίησης και συκοφάντησης συνδικαλιστών καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), επισημαίνοντας δύο πολύ σοβαρά περιστατικά στον κλάδο.

Πιο συγκεκριμένα, και για το πρώτο περιστατικό, η Ομοσπονδία αναφέρει: «Στην έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Θεσσαλονίκης οι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφούσας παράταξης του κ. Ζέρβα επιτέθηκαν στην πρόεδρο της Ενωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Θεσσαλονίκης και σε άλλους συναδέλφους υγειονομικούς που συμμετείχαν στη συνεδρίαση και τους κατηγόρησαν ότι "κομματικοποιούν τη συζήτηση". Τους κατηγόρησαν ότι κομματικοποιούν τη συζήτηση επειδή εκπροσωπώντας τα δημοκρατικά εκλεγμένα συλλογικά τους όργανα κατέθεσαν τις προτάσεις αυτών που βρίσκονται νύχτα μέρα στην πρώτη γραμμή για την αντιμετώπιση της πανδημίας, αυτών που βρίσκονται από την πρώτη στιγμή στην πρώτη γραμμή διεκδικώντας μέτρα προστασίας για την υγεία και τη ζωή του λαού μας».

Το δεύτερο περιστατικό αφορά το κατάπτυστο δελτίο Τύπου της αντιπεριφειάρχη Υγείας Νοτίου Αιγαίου, με το οποίο «στοχοποιεί για τις πολιτικές του πεποιθήσεις τον πρόεδρο της Ενωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Λέρου και τον καλεί να διαλέξει ανάμεσα στον όρκο του Ιπποκράτη και το σφυροδρέπανο» «Ούτε λίγο ούτε πολύ, του ζητάει να αποκηρύξει την ιδεολογία του», αναφέρει η ΟΕΝΓΕ, προσθέτοντας: «Για την αντιπεριφερειάρχη Υγείας Νοτίου Αιγαίου όποιος γιατρός είναι κομμουνιστής δεν τιμάει τον όρκο του Ιπποκράτη. Τι ήταν αυτό που ξεχείλισε το ποτήρι για την αντιπεριφερειάρχη; Οτι ο συνάδελφος αποκάλυψε ότι το τεστ αντισωμάτων που διέθεσε η περιφέρεια στο ΚΥ Πάτμου δεν έχει ένδειξη για την ιχνηλάτηση, αλλά χρησιμοποιείται μόνο για επιδημιολογικούς σκοπούς».

«Τα παραπάνω περιστατικά δεν είναι μεμονωμένα. Οποιος αποκαλύπτει την αλήθεια και διεκδικεί, στοχοποιείται και συκοφαντείται. Τους ξεκαθαρίζουμε για μία ακόμη φορά. Ματαιοπονούν. Κανένα περιστατικό στοχοποίησης, αυταρχισμού, συνδικαλιστικής δίωξης δεν πρόκειται να μείνει αναπάντητο. Θα μας βρίσκουν συνεχώς μπροστά τους!

Συνεχίζουμε αταλάντευτα στο δρόμο της συλλογικής διεκδίκησης και του αγώνα. Για την υπεράσπιση της ζωής και της υγείας των ασθενών μας. Για τα δικαιώματά μας», διαμηνύει η ΟΕΝΓΕ και καλεί στη σημερινή πανελλαδική απεργία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ