Πέμπτη 26 Νοέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΕΣ «ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ» ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ
«Θεματική» προσπάθεια συγκάλυψης των τεράστιων ευθυνών για την εκρηκτική κατάσταση

Μετά το εμπόριο προσδοκιών για το εμβόλιο, σειρά πήρε χτες η «εικονική πραγματικότητα» για τον ΕΟΔΥ

Την ώρα που η κατάσταση στο δημόσιο σύστημα Υγείας γίνεται όλο και πιο εκρηκτική, με πολλαπλές συνέπειες για το λαό, οι εβδομαδιαίες ενημερώσεις του υπουργού Υγείας εξελίσσονται σε... «Θεματικές Τετάρτες», με πέταγμα της μπάλας στην εξέδρα, στο πλαίσιο της προσπάθειας της κυβέρνησης να συσκοτίσει τις τεράστιες ευθύνες της για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί και για το γεγονός ότι ακόμα και τώρα δεν παίρνει ουσιαστικά μέτρα προστασίας του λαού από την πανδημία.

Την προηγούμενη Τετάρτη, αντί να πει οτιδήποτε για την επιτακτική ανάγκη άμεσης θωράκισης του δημόσιου συστήματος Υγείας, το οποίο μέσα στην πανδημία βρίσκεται στο «χείλος του γκρεμού» με ευθύνη όλων των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων, ο Β. Κικίλιας επιδόθηκε σε ένα εμπόριο προσδοκιών, παρουσιάζοντας ένα σχέδιο επί χάρτου για τον εμβολιασμό κατά του κορονοϊού... την ώρα που το εμβόλιο παραμένει ακόμα ζητούμενο, σε αντιστοιχία με τα «άρτια» σχέδια για «έτοιμο και ενισχυμένο ΕΣΥ» που κατέρρευσαν στο δεύτερο κύμα της πανδημίας.

Στο ίδιο μήκος κύματος, ο υπουργός έβγαλε ξανά χτες τις διαφάνειές του, για να μιλήσει αυτή τη φορά για τον ΕΟΔΥ και τη λειτουργία του, κάνοντας και πάλι το μαύρο άσπρο.

Αλλη μια προκλητική προσπάθεια να κάνουν το μαύρο άσπρο

Μεταξύ άλλων:

-- Εκανε λόγο για τα «υγειονομικά πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ», που «έχουν αποτελέσει την επιστημονική σταθερά για την αντιμετώπιση της νόσου». Η πραγματικότητα βέβαια είναι ότι με ευθύνη της κυβέρνησης, τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ προσαρμόστηκαν από την πρώτη στιγμή στις ανάγκες του κεφαλαίου και του κράτους του, σε βάρος της υγείας του λαού. Χαρακτηριστικές είναι οι τεράστιες και αλλεπάλληλες «εκπτώσεις» στα πρωτόκολλα για το «άνοιγμα» του Τουρισμού, με τα φισκαρισμένα αεροπλάνα και καράβια κ.ο.κ., τα πρωτόκολλα για τους χώρους δουλειάς που ήδη οι εργαζόμενοι τα έχουν ονομάσει «πρωτόκολλα της συγκάλυψης και της διασποράς», τα πρωτόκολλα για τα σχολεία, που έβγαλαν «ασφαλή» τα 27άρια τμήματα και δεν προβλέπουν τεστ ούτε μετά τον εντοπισμό κρουσμάτων, τα πρωτόκολλα που περικόπτουν τις μέρες καραντίνας στους υγειονομικούς, προσαρμοσμένα στις τεράστιες ελλείψεις προσωπικού, και πάει λέγοντας...

-- Μίλησε για τις Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ), καμαρώνοντας ότι αποτελούν «πρωτοποριακό ευρωπαϊκό πρόγραμμα», με συμβολή στα τεστ σε όλη τη χώρα κ.λπ. Η αλήθεια όμως είναι ότι ακόμα και στην καρδιά της πανδημίας, στη λογική του μικρότερου «κόστους» για το αστικό κράτος, οι ΚΟΜΥ έμειναν υποστελεχωμένες, με προσωπικό με ολιγόμηνες συμβάσεις, με μοναδικό πλήρωμα έναν οδηγό και μια νοσηλεύτρια στην καλύτερη περίπτωση, με υγειονομικούς που μετακινήθηκαν κατά εκατοντάδες το καλοκαίρι από τα νοσοκομεία προς τις πύλες εισόδου της χώρας για να καλύψουν τα κενά, αφήνοντας μεγαλύτερες «τρύπες» στις υποστελεχωμένες μονάδες Υγείας προέλευσής τους. Ο δε αριθμός των ΚΟΜΥ παρέμεινε στις 500, αδυνατώντας να ανταποκριθούν στα διαρκώς αυξανόμενα αιτήματα για διενέργεια ελέγχων και ιχνηλάτησης σε όλη τη χώρα. Ο υπουργός αναφέρθηκε ακόμα στις 947 ολιγόμηνες προσλήψεις που έγιναν στον ΕΟΔΥ, που όχι μόνο δεν φτάνουν αλλά, ενώ έχουν ριχτεί στη μάχη της πανδημίας, η κυβέρνηση τους επόμενους μήνες θα τους απολύσει. Μαζί τους θα απολυθούν και οι «200 επιπλέον προσλήψεις» που ...θα γίνουν.

-- Διαφήμισε το ...«υπερσύγχρονο» τηλεφωνικό κέντρο του ΕΟΔΥ, που ούτε κι αυτό δεν ισχύει, με εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες, αλλά και υγειονομικούς, να κρεμιούνται στο ακουστικό τους επί ώρες, ήδη από το πρώτο κύμα.

-- «Η έκθεση του ΕΟΔΥ που ανακοινώνουμε κάθε μέρα (...) είναι πληρέστατη (...) δίνουμε με διαφάνεια όλα τα στοιχεία», ήταν η προκλητική απάντηση του προέδρου του ΕΟΔΥ, Π. Αρκουμανέα, σε σχετική ερώτηση, όταν εδώ και 9 μήνες με εντολή της κυβέρνησης η ενημέρωση δίνεται με το σταγονόμετρο, αποκρύπτοντας σημαντικά στοιχεία για την πορεία της νόσου, π.χ. στοιχεία που αφορούν τους μεγάλους χώρους δουλειάς, κλειστές δομές που έχουν μετατραπεί σε εστίες υπερμετάδοσης, όπως τα γηροκομεία, κ.ο.κ.

Αντίστοιχη ψευδεπίγραφη εικόνα «επάρκειας» παρουσιάστηκε και για τα τεστ για τον κορονοϊό. Αναφέρθηκε έτσι ότι χτες έγιναν περίπου 32.000 τεστ, αθροίζοντας βέβαια σε αυτόν τον αριθμό τα τεστ που υποχρεώνεται να πληρώνει από την τσέπη του ο λαός στον ιδιωτικό τομέα Υγείας, ο οποίος συνέχισε να θησαυρίζει και με αυτόν τον τρόπο μέσα στην πανδημία, ακριβώς με την αντίστοιχη αβάντα από τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ