Πέμπτη 26 Νοέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΑΓΡΟΤΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΓΡΑΦΩΝ
Στο πλάι των εργαζομένων στη σημερινή απεργία

Την άθλια κατάσταση των δομών Υγείας στη δυτική Ευρυτανία «που δεν μπορούν να καλύψουν ούτε απλές στοιχειώδεις ανάγκες», τον εντοπισμό κρουσμάτων σε εργαζόμενους του Κέντρου Υγείας Φραγκίστας, αλλά και αδυναμία της πλειοψηφίας των μαθητών να παρακολουθήσουν τη διαδικασία της τηλεκπαίδευσης, καταγγέλλει ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Αγράφων, απαιτώντας μέτρα προστασίας της υγείας, καθώς και του εισοδήματος των αγροτών και κτηνοτρόφων της περιοχής.

Με αφορμή την εμφάνιση κρουσμάτων κορονοϊού και στην περιοχή των Αγράφων, ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος τονίζει στην ανακοίνωσή του ότι «το αποδεκατισμένο από προσωπικό και αναγκαίο εξοπλισμό Κέντρο Υγείας Φραγκίστας δεν μπορεί να καλύψει ούτε απλές στοιχειώδες ανάγκες, πολύ δε περισσότερο όταν ήδη έχουν νοσήσει τρεις εργαζόμενοι από κορονοϊό». Καταγγέλλει επίσης ότι αντίστοιχη κατάσταση επικρατεί και στο Νοσοκομείο Καρπενησίου, κάτι που δεν αφήνει κανένα περιθώριο εφησυχασμού.

Παράλληλα σημειώνει ότι η μεγάλη πλειοψηφία των μαθητών της περιοχής των Αγράφων δυσκολεύεται να παρακολουθήσει τη διαδικασία της τηλεκπαίδευσης καθώς είτε δεν διαθέτει ηλεκτρονικούς υπολογιστές είτε η σύνδεση στο διαδίκτυο είναι από δύσκολη έως αδύνατη. Επισημαίνει μάλιστα ότι μόνο για τους μαθητές της Γ' Λυκείου έχει εξασφαλιστεί η δυνατότητα να παρακολουθούν και τηλεκπαίδευση, μετά τη χορήγηση του αναγκαίου εξοπλισμού από τον δήμο Αγράφων.

Ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος, μπροστά στη σημερινή απεργία, συντονίζει τα βήματά του με τους εργαζόμενους, απαιτώντας άμεσα μέτρα προστασίας της υγείας.

Επίσης, απαιτεί την κάλυψη όλων των απωλειών από την επιδημία του καταρροϊκού πυρετού, τη συνέχιση των εμβολιασμών και την αποζημίωση των κτηνοτρόφων για τις δαπάνες που έχουν κάνει, ελάχιστες εγγυημένες τιμές για το γάλα και το κρέας, μέτρα για τη μείωση του κόστους παραγωγής (αφορολόγητο πετρέλαιο κ.λπ.) κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ