Τρίτη 8 Δεκέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΡΩΜΗ.-- Σφοδρές βροχοπτώσεις προκάλεσαν πλημμύρες την Κυριακή στη Βόρεια Ιταλία, ενεργοποιώντας τον κόκκινο συναγερμό σε ορισμένες περιοχές στα βόρεια και βορειοανατολικά της χώρας. Μέσα σε λίγες ώρες, οι πυροσβέστες στην περιοχή του Βένετο προχώρησαν σε εκατοντάδες επεμβάσεις έκτακτης ανάγκης. Στη Μόντενα (βόρεια), ο ποταμός Πανάρο υπερχείλισε, προκαλώντας την απομάκρυνση κατοίκων από τις εστίες τους σε περιοχές όπου το νερό ανέβηκε στο 1,5 μέτρο. Η σιδηροδρομική κυκλοφορία μεταξύ του Μπολτσάνο και του περάσματος Μπρένερ στα αυστριακά σύνορα, όπου σημειώθηκε έντονη χιονόπτωση, διακόπηκε για λόγους ασφαλείας.

ΑΝΤΙΣ ΑΜΠΕΜΠΑ.-- Η αιθιοπική κυβέρνηση ισχυρίστηκε πως βρίσκεται στη διαδικασία της «αποκατάστασης της τάξης» και των βασικών υπηρεσιών στη βόρεια περιφέρεια Τιγκράι, που παραμένει αποκλεισμένη από εμπορεύματα και βασικές υπηρεσίες εδώ και έναν μήνα, μετά τη σφοδρή επίθεση του στρατού κατά ντόπιων ένοπλων δυνάμεων του «Εθνικού Απελευθερωτικού Κινήματος Τιγκράι».

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Ασταμάτητη «μηχανή» εκτέλεσης θανατικών ποινών έχει βάλει μπροστά η κυβέρνηση του Προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ καθώς έως την ορκωμοσία του διαδόχου του Τζο Μπάιντεν, στις 20 Γενάρη, υπολογίζεται πως θα έχει εκτελέσει (από τον περασμένο Ιούλη) 13 θανατοποινίτες.

ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΚΟΥΒΕΪΤ.-- Νέο Κοινοβούλιο εξέλεξαν την Κυριακή οι 560.000 εγγεγραμμένοι ψηφοφόροι στο Κουβέιτ. Τα 2/3 των παλιότερων βουλευτών, συμπεριλαμβανομένης της μοναδικής βουλευτή, αντικαταστάθηκαν από νέους.

ΑΚΡΑ.-- Τις επόμενες μέρες θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα των προεδρικών και βουλευτικών εκλογών που διεξήχθησαν την Κυριακή χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα στην Γκάνα, στη Δυτική Αφρική. Στις κάλπες κλήθηκαν πάνω από 17 εκατομμύρια ψηφοφόροι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ