Τετάρτη 27 Γενάρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
Ικανοποιημένος για «αγορά» και εμβολιασμό

Μια «μαγική εικόνα» σχετικά με την εξέλιξη της πανδημίας παρουσίασε χτες ο πρωθυπουργός κατά την επίσκεψή του στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Επικαλέστηκε «επιδημιολογικά δεδομένα», λέγοντας ότι στην Ελλάδα είναι καλύτερα από ό,τι στην υπόλοιπη Ευρώπη. Και προσπερνώντας την τραγική κατάσταση στο σύστημα Υγείας, τις μεγάλες ελλείψεις στα ΜΜΜ που οδηγούν στο συνωστισμό, αλλά και την απουσία μέτρων σε χώρους δουλειάς και σχολεία, «απαίτησε» να υπάρχει «αυξημένη προσοχή».

Με έγνοια του τη διασφάλιση των κερδών των επιχειρηματικών ομίλων, εξέφρασε ικανοποίηση για το «άνοιγμα της αγοράς» και εκτίμησε ότι «δεν θα έχουμε πρόσθετα προβλήματα», παρά τις εικόνες συνωστισμού στους κεντρικούς εμπορικούς δρόμους. «Ιδιαίτερη προσοχή» ήταν η ...συνταγή που συνέστησε και ενόψει του ανοίγματος των Γυμνασίων και των Λυκείων, καθώς - όπως είπε - το άνοιγμα αυτό «αυξάνει την κινητικότητα». Μια σαθρή επιχειρηματολογία, στη βάση της οποίας βρίσκεται η νέα προσπάθεια της κυβέρνησης να βάλει φρένο σε εργατικούς και νεολαιίστικους αγώνες, με απαράδεκτους περιορισμούς για πορείες και συγκεντρώσεις, την ώρα που φέρνει σειρά από νέα αντιλαϊκά μέτρα σε Παιδεία, Ασφάλιση, Εργασία κ.λπ., και αφήνει το λαό και τα παιδιά του να στοιβάζονται σε λεωφορεία, τρένα, εργοστάσια, τάξεις.

Ενημερώνοντας την Πρόεδρο για τη διαδικασία των εμβολιασμών, είπε ότι «προχωράει πολύ ικανοποιητικά», την ώρα που συνολικά σε επίπεδο ΕΕ εγείρεται θέμα για τις καθυστερήσεις στις παραδόσεις των αναγκαίων δόσεων από τις πολυεθνικές του Φαρμάκου. Σε αυτό το φόντο, άλλωστε, και ο ίδιος παραδέχτηκε ότι «θα μπορούσαμε να κάνουμε πολύ περισσότερους, πλην όμως είμαστε απολύτως εξαρτημένοι από τον αριθμό των εμβολίων που παίρνουμε στα πλαίσια των ευρωπαϊκών διαδικασιών αγορών».

Από την πλευρά της η Πρόεδρος της Δημοκρατίας κάλεσε «να παραμένουμε σε εγρήγορση, γιατί ο ιός είναι μια συνεχής και ενεργή απειλή». Χαρακτήρισε εξάλλου αναγκαίο «το σταδιακό άνοιγμα της οικονομίας και των σχολείων να γίνει με τη μεγαλύτερη υπευθυνότητα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ