Τετάρτη 27 Γενάρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΣΤΟ ΜΕΝΙΔΙ
Ανάπτυξη αγωνιστικής δράσης για την προστασία της υγείας

Πολύμορφη δραστηριότητα από σήμερα για μέτρα στους χώρους δουλειάς

Σειρά κινητοποιήσεων παράλληλα με άλλες αγωνιστικές δράσεις ξεδιπλώνουν αυτές τις μέρες συνδικάτα που δρουν στο Μενίδι, μια περιοχή που - όπως πριν από λίγο καιρό η Δυτική Αττική - έχει μπει σε καθεστώς αυστηρού lockdown, με τον αριθμό των κρουσμάτων να χτυπά «κόκκινο», ενώ στους χώρους δουλειάς δεν παίρνεται κανένα μέτρο για την προστασία της υγείας των εργαζομένων.

Στην κατεύθυνση αυτή, σήμερα νωρίς το πρωί είχε προγραμματιστεί εξόρμηση σε σημεία διέλευσης των εργαζομένων προς τη Βιομηχανική Ζώνη της περιοχής, ενώ για τις επόμενες μέρες έχουν αποφασιστεί:

Αύριο, στις 9 π.μ. παράσταση διαμαρτυρίας στο ΚΕΠΕΚ Αγίου Στεφάνου. Την Παρασκευή 29 Γενάρη, στις 4.30 μ.μ. κινητοποίηση στο δημαρχείο Αχαρνών. Την Τετάρτη 3 Φλεβάρη, στις 4 μ.μ. συμμετοχή σε κινητοποίηση στο υπουργείο Υγείας.

Την πρωτοβουλία των αγωνιστικών παρεμβάσεων πήραν τα Συνδικάτα Μετάλλου Αττικής (Παράρτημα Αθήνας), Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος Αττικής, Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών Αττικής, Τύπου - Χάρτου, Φαρμάκου - Καλλυντικού Αττικής, Οικοδόμων Αθήνας (Παράρτημα Μενιδίου - Ανω Λιοσίων - Ζεφυρίου) και η Πανελλαδική Ενωση Ελαιουργοσαπουνοποιών και Εργαζομένων στη Χημική Βιομηχανία Αττικής.

Σε κάλεσμά τους σημειώνουν ότι η περιοχή αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους δήμους της Αττικής, «με μία πολύ μεγάλη βιομηχανική ζώνη, που συγκεντρώνει εκατοντάδες εργοστάσια και επιχειρήσεις και χιλιάδες εργαζόμενους που μεταφέρονται καθημερινά από άλλους δήμους της Αττικής για να δουλέψουν». Η αύξηση των κρουσμάτων «επιβεβαιώνει ότι όσο δεν παίρνονται μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς, θα συνεχίζεται ένα "πινγκ πονγκ" του κορονοϊού από το χώρο εργασίας στον τόπο κατοικίας των εργαζομένων».

Την ίδια στιγμή «πολλοί εργαζόμενοι βρίσκονται σε αβεβαιότητα, αφού οι επιχειρήσεις όπου απασχολούνται τους έχουν θέσει σε αναστολή ή εφαρμόζουν εκ περιτροπής εργασία. Στη ΦΕΙΔΑΣ οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε αναστολή για πάνω από 3 μήνες. Στην PRODIS η εργοδοσία προχώρησε σε 3 απολύσεις με αφορμή την πανδημία και τις επιπτώσεις που έχει στις πωλήσεις της. Δεν έχουν παρθεί μέτρα για να πυκνώσουν τα δρομολόγια στα ΜΜΜ, ώστε να πηγαίνουν οι εργαζόμενοι με ασφάλεια στη δουλειά».

Τα σωματεία καλούν σε ενίσχυση της δράσης στους χώρους δουλειάς, αξιοποιώντας όλους τους τρόπους: Συζητήσεις, συσκέψεις, συνελεύσεις, μάζεμα υπογραφών. «Στήνουμε επιτροπές στο χώρο δουλειάς και απαιτούμε να παρθούν μέτρα», τονίζουν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ