Τετάρτη 27 Γενάρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ανθρωποκτονία καταγγέλλει η οικογένεια Βαλυράκη

Ανατροπή δεδομένων υπήρξε στην υπόθεση του θανάτου του Σήφη Βαλυράκη, μετά την παρέμβαση της συζύγου του, η οποία - και με επιστολή της στον υπουργό Ναυτιλίας - ζήτησε να εξεταστεί το ενδεχόμενο ανθρωποκτονίας.

Ο πληρεξούσιος δικηγόρος της οικογένειας αναφέρθηκε σε μαρτυρίες που κάνουν λόγο για λογομαχία με επαγγελματία ψαρά, ο οποίος προκάλεσε την πτώση του πρώην υπουργού στη θάλασσα, κάνοντας με το αλιευτικό σκάφος του περιστροφές γύρω από το φουσκωτό του Βαλυράκη. Ο δικηγόρος της οικογένειας μετέφερε και την πληροφορία ότι η προπέλα που χτύπησε τον Σήφη Βαλυράκη ήταν του επαγγελματικού αλιευτικού και όχι του φουσκωτού. Ενώ παραπάνω ερωτήματα γεννάνε οι πρώτες πληροφορίες πως από μια πρώτη έρευνα δεν φαίνεται κάποιο αλιευτικό σκάφος της περιοχής να ταιριάζει με την περιγραφή.

Η οικογένεια ανέβαλε την κηδεία του Σήφη Βαλυράκη που επρόκειτο να γίνει σήμερα το μεσημέρι στο κοιμητήριο του Παπάγου, προκειμένου να διευκολυνθούν οι έρευνες.

Χτες, ο ιατροδικαστής Ν. Καλόγρηας δήλωσε πως αιτία θανάτου είναι βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και κακώσεις στην αριστερή πλάγια τραχηλική χώρα, δηλαδή στο λαιμό, που προκλήθηκαν από θλον και τέμνον όργανο. Ενα τέτοιο είναι η προπέλα του σκάφους και επειδή αυτό το γεγονός συνέβη μέσα στη θάλασσα, συνεπακόλουθό του ήταν ο πνιγμός, όπως είπε. Ο ιατροδικαστής δεν διαπίστωσε ο πρώην υπουργός να είχε υποστεί κάποιο καρδιακό ή λιποθυμικό επεισόδιο.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ είχε βρεθεί νεκρός σε νησάκι έξω από την Ερέτρια αργά την Κυριακή, ενώ το φουσκωτό με το οποίο είχε πάει στα νησάκια της περιοχής είχε εντοπιστεί νωρίτερα από αλιευτικό, προσαραγμένο νοτιοανατολικά στο Ασπρονήσι, ένα ναυτικό μίλι μακριά, με τη μηχανή σε λειτουργία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ