Τετάρτη 27 Γενάρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
Η πολιτική εμπορευματοποίησης διαιωνίζει τις ελλείψεις

Περιοδείες βουλευτών του ΚΚΕ σε νοσοκομεία της Β. Ελλάδας

Τις δύσκολες συνθήκες κάτω από τις οποίες δίνουν τη μάχη οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία εξαιτίας των ελλείψεων σε προσωπικό, εξοπλισμό και υποδομές, διαπίστωσαν για άλλη μια φορά οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιάννης Δελής και Λεωνίδας Στολτίδης στη διάρκεια των περιοδειών που πραγματοποίησαν τη Δευτέρα, στα Νοσοκομείο Σερρών και «Αγιος Παύλος» Θεσσαλονίκης, αντίστοιχα.

Στις Σέρρες, κλιμάκιο του Κόμματος, με επικεφαλής τον Γιάννη Δελή και την Γραμματέα της ΤΕ Σερρών, Αλεξία Μπούμπα, συναντήθηκε με τον δήμαρχο της πόλης, που στο επίκεντρο έθεσαν τα ζητήματα της αντιπλημμυρικής θωράκισης και της υποστελέχωσης των υπηρεσιών, και στη συνέχεια με τον διοικητή και τους εργαζόμενους του νοσοκομείου.

Στη συζήτηση με τους εργαζόμενους και τον διευθυντή της μονάδας Covid του νοσοκομείου, αναδείχθηκαν οι δραματικές συνθήκες μέσα στις οποίες χρειάστηκε να δουλέψουν ιδιαίτερα το Νοέμβρη, οπότε το νοσοκομείο είχε ξεπεράσει τα όριά του. Ομως, και σήμερα που η πίεση έχει μειωθεί το νοσοκομείο εξακολουθεί να λειτουργεί στα όρια της ασφαλούς λειτουργίας, λόγω της τεράστιας υποστελέχωσης. Αποκαλυπτικό είναι το γεγονός ότι έμεινε με μόλις έναν αναισθησιολόγο.

Οι ελλείψεις προσωπικού αφορούν προσωπικό όλων των ειδικοτήτων, τόσο υγειονομικούς όσο και διοικητικό και τεχνικό προσωπικό, με τις τεχνικές υπηρεσίες να έχουν μείνει με ελάχιστους εργαζόμενους και να ανοίγει καθημερινά και περισσότερο ο δρόμος για την είσοδο εργολάβων.

Στη διάρκεια της περιοδείας, τα στελέχη του ΚΚΕ συναντήθηκαν και με τους συμβασιούχους εργαζόμενους, των οποίων τον επόμενο μήνα λήγουν οι συμβάσεις και αγωνιούν για το εργασιακό τους μέλλον.

Το Νοσοκομείο «Αγιος Παύλος» στη Θεσσαλονίκη, που λειτούργησε αποκλειστικά ως νοσοκομείο νοσηλείας ασθενών με κορονοϊό, ετοιμάζεται τις επόμενες μέρες να ενταχθεί στις τακτικές εφημερίες των νοσοκομείων. Το νοσοκομείο πέρα από την έλλειψη προσωπικού που αντιμετωπίζει, ασφυκτιά και λόγω έλλειψης χώρων. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι προ πανδημίας, τις μέρες εφημερίας δεν μπορούσε να λειτουργεί τα τακτικά εξωτερικά ιατρεία του καθώς εκεί λειτουργούσαν και τα ΤΕΠ.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ κάλεσαν τους εργαζόμενους να στοχεύσουν τον πραγματικό αντίπαλο και να παλέψουν ενάντια στο σχεδιασμό που υπάρχει για να λειτουργούν τα νοσοκομεία όλης της χώρας ως «αυτοτελείς επιχειρηματικές μονάδες», που σημαίνει πως θα καλύπτουν ολοένα μεγαλύτερο μέρος του κόστους λειτουργίας από την πώληση υπηρεσιών Υγείας σε ασθενείς και ασφαλιστικά ταμεία, διαιωνίζοντας τις ελλείψεις προσωπικού και επεκτείνοντας τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ