Πέμπτη 28 Γενάρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΥΠΟ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ Η ΠΛΟΗΓΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
Δημιουργούν τις προϋποθέσεις για νέα τραγικά ναυτικά ατυχήματα

Την αλληλεγγύη τους στους πλοηγούς εξέφρασαν ΠΕΜΕΝ και ΠΕΕΜΑΓΕΝ
Την αλληλεγγύη τους στους πλοηγούς εξέφρασαν ΠΕΜΕΝ και ΠΕΕΜΑΓΕΝ
Τους όρους και τις προϋποθέσεις για νέα τραγικά ναυτικά ατυχήματα συνεχίζει να διαμορφώνει και η κυβέρνηση της ΝΔ, η οποία με άρθρο που πρόσθεσε αιφνιδιαστικά στο αντιδραστικό νομοσχέδιο του υπουργείου Ναυτιλίας, θέτει στην πράξη ουσιαστικά υπό κατάργηση την Πλοηγική Υπηρεσία!

Πρόκειται για το άρθρο 22, το οποίο αφήνει πλέον τους εφοπλιστές να κανονίζουν κατά το δοκούν αν θα καλέσουν πλοηγό για την ασφαλή πρόσδεση πλοίου στο λιμάνι ή σε αγκυροβόλιο, ενώ την ευθύνη τη ρίχνει στους πλοιάρχους που θα υπογράφουν το πιστοποιητικό εξαίρεσης με όποιες συνέπειες σε περίπτωση ατυχήματος.

Οι εργαζόμενοι της Πλοηγικής Υπηρεσίας αντέδρασαν άμεσα με κήρυξη 48ωρης απεργίας από το σωματείο τους που ξεκίνησε από χτες τα ξημερώματα, για να υπερασπιστούν τα δικαιώματά τους και να αναδείξουν πόσο επικίνδυνη είναι αυτή η εξέλιξη για την ασφάλεια της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα.

Με την έναρξη της απεργιακής κινητοποίησης, ο ΟΛΠ, δηλαδή η COSCO, κατέθεσε αίτηση ασφαλιστικών μέτρων με αίτημα να ποινικοποιηθεί ο αγώνας τους με τον χαρακτηρισμό της απεργίας ως παράνομης και καταχρηστικής. Το δικαστήριο του Πειραιά χαρακτήρισε αργά χτες το απόγευμα την απεργία παράνομη. Οι εργαζόμενοι απάντησαν με κήρυξη νέας 48ωρης την οποία καλύπτει η Ομοσπονδία τους.

Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων της Πλοηγικής

Αντιπροσωπεία των ναυτεργατικών σωματείων ΠΕΜΕΝ και ΠΕΕΜΑΓΕΝ επισκέφτηκε χτες το πρωί τον σταθμό της Πλοηγικής Υπηρεσίας στο λιμάνι του Πειραιά, εκφράζοντας την αλληλεγγύη των ναυτεργατών στον αγώνα των εργαζομένων.

Στη διάρκεια της συνάντησής τους, ο πρόεδρος του σωματείου των εργαζομένων της Πλοηγικής, Γ. Κασμάς, ανέδειξε τη σημασία της υπηρεσίας για την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας, λέγοντας ότι τόσο η αυξημένη κίνηση στο λιμάνι του Πειραιά και διέλευση πλοίων, το οποίο επιπλέον έχει και πολλές ιδιομορφίες, αλλά και οι νησιωτικές λιμενικές υποδομές που σε πολλά νησιά είναι έως και επικίνδυνες, απαιτούν αυξημένα μέτρα ασφαλείας. Με άλλα λόγια, «θα έπρεπε να ενισχυθεί με προσωπικό και μέσα η Πλοηγική και όχι να συρρικνώνεται, να υπονομεύεται» και να απειλούνται οι 138 εργαζόμενοι των 13 σταθμών της υπηρεσίας σε όλη την Ελλάδα. Οι εργαζόμενοι κατήγγειλαν και την προσπάθεια ποινικοποίησης του αγώνα τους και δήλωσαν αποφασισμένοι να συνεχίσουν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ