Πέμπτη 28 Γενάρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
Μέρα δράσης σήμερα στις πύλες των νοσοκομείων και σε ΥΠΕ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας 8 σωματείων νοσοκομείων, συνδικάτων και φορέων, στις 12 μ. στη 2η ΥΠΕ

Από παλιότερη κινητοποίηση

INTIME NEWS

Από παλιότερη κινητοποίηση
Με νέες αγωνιστικές απεργιακές κινητοποιήσεις κλιμακώνουν τη δράση τους οι εργαζόμενοι στο δημόσιο σύστημα Υγείας, για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους, της υγείας και της ζωής του λαού, απέναντι στην εγκληματική πολιτική που αφήνει τον λαό εκτεθειμένο στην πανδημία και συνολικότερα, ακριβώς επειδή έχει «πυξίδα» τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.

Στο πλαίσιο της σημερινής πανελλαδικής μέρας δράσης στα νοσοκομεία, οι εργαζόμενοι προχωρούν σε κινητοποιήσεις στις πύλες των νοσοκομείων, στις διοικήσεις των ΥΠΕ κ.α., υλοποιώντας τις αποφάσεις των Ομοσπονδιών Νοσοκομειακών Γιατρών και Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία.

Στην Αττική, με πρωτοβουλία των Σωματείων Εργαζομένων στα Νοσοκομεία «Θριάσιο» (έχει κηρύξει στάση εργασίας), «Αττικόν» και Νίκαιας, θα πραγματοποιηθούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας σήμερα στις 12 το μεσημέρι, στη συμβολή των οδών Θηβών και Μπελογιάννη, και πορεία στα γραφεία της διοίκησης της 2ης ΥΠΕ.

Στο κάλεσμα ανταποκρίθηκαν και συμμετέχουν τα Σωματεία Εργαζομένων στα Νοσοκομεία «Δαφνί», «Δρομοκαΐτειο», «Ασκληπιείο», «Μεταξά» και «Τζάνειο». Στην κινητοποίηση καλούν επίσης το Εργατικό Κέντρο Πειραιά, τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», ΠΕΕΜΑΓΕΝ, ΠΕΠΡΝ και ΠΕΣ/ΝΑΤ.

Επιπλέον, το Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» καλεί στις 8 π.μ. σε κινητοποίηση στα Επείγοντα.

Στη Θεσσαλονίκη και αλλού

Με κινητοποιήσεις και ανοιχτές συνελεύσεις στις πύλες των νοσοκομείων, σήμερα το πρωί, οι υγειονομικοί της Θεσσαλονίκης συμμετέχουν στην πανελλαδική μέρα δράσης.

Αποφάσεις για κινητοποιήσεις έχουν πάρει τα σωματεία εργαζομένων στα νοσοκομεία «Παπαγεωργίου», «Παπανικολάου», «Θεαγένειο» κ.α. και η Ενωση Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης (ΕΝΙΘ).

Επίσης η ΕΝΙΘ αποφάσισε: Τη συμμετοχή την Τετάρτη 3/2 στη μέρα δράσης για την ΠΦΥ με συμβολικές κινητοποιήσεις στο ΚΥ Θέρμης και στο ΚΥ Πύλης Αξιού. Τη διοργάνωση διαδικτυακής σύσκεψης των σωματείων των υγειονομικών της Θεσσαλονίκης, την ίδια μέρα στις (3/2), στις 6 μ.μ. Τη συμμετοχή την Τρίτη 16/2 στην 24ωρη πανελλαδική απεργία με συγκέντρωση στις 10 π.μ. στο ΥΜΑΘ, τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας.

Στο Ηράκλειο, το Σωματείο Εργαζομένων στο ΠΑΓΝΗ προχωρά σε στάση εργασίας (8 π.μ. - 10 π.μ.) και συγκέντρωση στο σαλόνι του νοσοκομείου.

Στη Λάρισα, οι υγειονομικοί πραγματοποιούν στάση εργασίας (1 μ.μ. - 3 μ.μ.) και παράσταση διαμαρτυρίας στη 1.30 μ.μ. στην 5η Υγειονομική Περιφέρεια.

Στη Λευκάδα, ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου καλεί σε παράσταση διαμαρτυρίας, στις 9 π.μ., στην είσοδο του νοσοκομείου. Την κινητοποίηση στηρίζει το Εργατικό Κέντρο.

Στην Πάτρα, το Σωματείο Εργαζομένων Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ρίου θα πραγματοποιήσει στη 1 το μεσημέρι παράσταση διαμαρτυρίας στη διοίκηση του νοσοκομείου. Το Σωματείο Εργαζομένων του νοσοκομείου «Αγιος Ανδρέας» προχωρά σε στάση εργασίας 11 π.μ. - 2 μ.μ. και παράσταση διαμαρτυρίας στην πύλη του νοσοκομείου.

Οι επόμενοι σταθμοί

Οι επόμενες αγωνιστικές δράσεις πρόκειται να γίνουν:

  • Στις 3 Φλεβάρη, οργανώνουν μέρα δράσης για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, με τοπικές μορφές δράσης στα Κέντρα Υγείας για την ανάδειξη των οξυμένων προβλημάτων της πρωτοβάθμιας περίθαλψης και την επιτακτική ανάγκη ενίσχυσής της.
  • Στις 16 Φλεβάρη θα πραγματοποιήσουν 24ωρη πανελλαδική απεργία, με συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας και πορεία προς τη Βουλή στην Αθήνα. Αντίστοιχες απεργιακές συγκεντρώσεις και πορείες θα γίνουν και σε άλλες πόλεις.

«Η υποκρισία τους ξεχειλίζει! Ξεχειλίζει όμως και η αγανάκτησή μας!», τονίζει η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας.«Για τα υποκριτικά χειροκροτήματα στα μπαλκόνια, για τα κροκοδείλια τηλεοπτικά δάκρυα, γιατί μας αποκαλούν ψεύτες, για τις ΕΔΕ επειδή αρρωστήσαμε, για τη στοχοποίησή μας για τους ασθενείς που άφησαν την τελευταία τους πνοή εκτός ΜΕΘ. Για τους εκβιασμούς, τις απειλές, τις πειθαρχικές διώξεις, τις απολύσεις επειδή σηκώσαμε κεφάλι. Εχουμε καθήκον να μετατρέψουμε την οργή μας σε συλλογική διεκδίκηση», σημειώνει μεταξύ άλλων η Ομοσπονδία. Κάλεσμα για τις κινητοποιήσεις απευθύνει και το ΠΑΜΕ Υγείας - Πρόνοιας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στους δρόμους σε όλη τη χώρα ενάντια στην εμπορευματοποίηση της Υγείας (2024-02-20 00:00:00.0)
Σήμερα η κινητοποίηση των υγειονομικών (2021-01-20 00:00:00.0)
Νέες κινητοποιήσεις σήμερα σε νοσοκομεία όλης της χώρας (2020-11-12 00:00:00.0)
Σπάμε τη σιωπή μας, δυναμώνουμε τη φωνή της διεκδίκησης για την υγεία του λαού! (2020-04-04 00:00:00.0)
Πολύμορφες δράσεις για τα οξυμένα προβλήματα στην Υγεία (2018-07-12 00:00:00.0)
Ξεκινούν πολυήμερες κινητοποιήσεις για την Υγεία (2013-04-06 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ