Σάββατο 19 Γενάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα ... ανοιχτά

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΚΥΡΙΕΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΟΙ, προσοχή! Το ΠΑΣΟΚ «ανοίγεται στην κοινωνία»! Δεν κάνουμε πλάκα. Δυστυχώς, το δήλωσε χθες ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στις δημοτικές εκλογές.

Την κοινωνία τη ρώτησε, όμως, για να κάνει τέτοια πράγματα; Δε μας φθάνουν οι φασαρίες με το ευρώ; Δε μας φθάνει η κακοκαιρία, που περάσαμε; Δε μας φθάνει το Ασφαλιστικό, που επέρχεται; Πρέπει να αντιμετωπίσουμε και το «άνοιγμα» των ΠΑΣΟΚων;

Οχι τίποτε άλλο, δηλαδή, αλλά, αφού ο Κ. Σημίτης λέει ότι οι δημοτικές εκλογές είναι υπόθεση του Κινήματος, σημαίνει ότι αναλαμβάνει ο Λαλιώτης κι αυτό γνωρίζουμε όλοι τι σημαίνει και τι κλίμα δημιουργεί. Οπως καταλαβαίνετε, μας περιμένουν δύσκολες μέρες.

Να δείτε, που το «σκληρό ροκ» θα εναλλάσσεται με «δημοσκοπήσεις» και τα δυο μαζί με ...εκσυγχρονισμένες εκδοχές των τρικ του μακαρίτη του Κουτσόγιωργα...

ΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΙ όχι πολιτικές, είναι οι λύσεις που πρέπει να δοθούν όσον αφορά το Αιγαίο, δήλωσε χθες ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου, απαντώντας στον Ετσεβίτ και υπερασπιζόμενος τη θέση περί Χάγης.

Ετσι όπως πάνε τα πράγματα, όμως, ούτε νομικές ούτε πολιτικές είναι οι λύσεις που σταδιακά δίνονται. Είναι αμερικάνικες ή, ακόμα ...καλύτερα, ΝΑΤΟικές. Κι αυτό αποτελεί ξεχωριστή «κατηγορία» λύσεων.

Εκτος πια αν αυτό εννοεί ο Γιώργος Παπανδρέου, όταν λέει νομικές. Μια και οι ΗΠΑ προσπαθούν να αποδείξουν με κάθε τρόπο πως το μόνο δίκαιο που εφαρμόζεται είναι το δικό τους.

ΔΕ ΛΕΙΠΕΙ η φαντασία από την Τουρκία. Η τουρκική εφημερίδα «Χουριέτ» έγραψε ότι η ελληνική κυβέρνηση σχεδίαζε να προκαλέσει εμφύλιο πόλεμο στην Τουρκία μαζί με τη ΣΙΑ και τη Μοσάντ, μέσω του Αμπντουλάχ Οτσαλάν.

Μάλλον δεν έχουν ιδέα τι εστί κυβέρνηση εκσυγχρονιστών. Ο μόνος ...εμφύλιος που μπορούν να προκαλέσουν είναι στο ΠΑΣΟΚ κι αυτός μέχρι να γίνει συνέδριο και να τους θέσει ο Σημίτης θέμα κυβερνητικής «κουτάλας». Μην τρελαθούμε κιόλας...



Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ