Παρασκευή 5 Μάρτη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ
Οχι στην ιδιωτικοποίηση της μαρίνας και στα πλαστά διλήμματα

Με αφορμή τα απατηλά διλήμματα που θέτουν η πλειοψηφία της διοίκησης του δήμου Καλαμαριάς και άλλες παρατάξεις, σε σχέση με τη μαρίνα Αρετσούς, η «Λαϊκή Συσπείρωση» τονίζει ότι «το δίλημμα ιδιωτικοποίηση με ή χωρίς όρους είναι πλαστό και αποπροσανατολιστικό».

Στην έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμαριάς, που πραγματοποιήθηκε τις προηγούμενες μέρες, οι τέσσερις παρατάξεις, αφού πρώτα είχαν συμφωνήσει να παραχωρήσουν τη μαρίνα της Αρετσούς σε ιδιώτη επενδυτή, μετά το διαγωνισμό που προκήρυξε το ΤΑΙΠΕΔ, εμφανίστηκαν να προσπαθούν να αποτινάξουν τις ευθύνες από πάνω τους, καταφεύγοντας σε λεονταρισμούς αλλά και σε νέους ελιγμούς προτείνοντας τη διενέργεια δημοψηφίσματος.

Επιχείρησαν να παρακάμψουν το αίτημα για άμεση αξιοποίηση της παραλίας με ευθύνη και γενναία χρηματοδότηση από το κράτος, αφού είναι ξεκάθαρα με την ιδιωτικοποίηση και συζήτησαν για διεξαγωγή δημοψηφίσματος ισχυριζόμενοι ότι η καταγραφή της λαϊκής βούλησης καθώς και οι νομικές κινήσεις θα αποτελέσουν όπλο στα χέρια του δήμου από εδώ και πέρα.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» σημειώνει ότι «τώρα που οι εξελίξεις τούς εκθέτουν, προσπαθούν ως άλλοι Πόντιοι Πιλάτοι να επιρρίψουν τις ευθύνες στους πολίτες και με το πρόσχημα της λαϊκής συμμετοχής να διοχετεύσουν ένα κλίμα παθητικής αναμονής σε ένα τμήμα των πολιτών που αντιμετωπίζει τις εξελίξεις στη μαρίνα με ανησυχία και αμφισβητεί την πολιτική που ακολουθεί ο δήμος».

Τονίζει πως όλοι αυτοί «στο ερώτημα αν θα πρέπει να προχωρήσει η ιδιωτικοποίηση, απαντούν χωρίς περιστροφές "ναι"» και πως με τις προϋποθέσεις που τάχα θέτουν όπως π.χ. «ανάπτυξη με σεβασμό στους κατοίκους και το περιβάλλον», στην ουσία λένε στο λαό της Καλαμαριάς πως «τα κέρδη του κεφαλαίου μπορούν να συνυπάρξουν με την ικανοποίηση των αναγκών του, ότι αυτά τα δύο δεν έρχονται σε αντίθεση! Και άρα, να γίνει η ιδιωτικοποίηση με τους όρους που βάζουν».

Ο λαός της Καλαμαριάς δεν πρέπει να εγκλωβιστεί στα απατηλά διλήμματα που θέτει η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου, τονίζει η «Λαϊκή Συσπείρωση» και, στηρίζοντας το κίνημα σωματείων και φορέων που εναντιώνεται στα σχέδια των επιχειρηματικών συμφερόντων, απαιτεί μεταξύ άλλων: Καμία παραχώρηση οποιουδήποτε τμήματος του παραλιακού μετώπου σε επιχειρηματικά συμφέροντα. Αξιοποίηση της περιοχής της μαρίνας και της ευρύτερης περιοχής (...) με δημιουργία σύγχρονων εγκαταστάσεων για την αναψυχή των πολιτών της Καλαμαριάς αλλά και όλης της Θεσσαλονίκης. Αξιοποίηση σε αυτήν την κατεύθυνση των υποδομών που υπάρχουν, αναβάθμισή τους, δημιουργία νέων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ