Τετάρτη 14 Απρίλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΕ ΚΙΛΚΙΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Στερνό «αντίο» στον σύντροφο Γιώργο Μιχαηλίδη

Κηδεύτηκε τη Δευτέρα, στο χωριό του, τη Μεγάλη Στέρνα Κιλκίς, με πολιτική κηδεία, ο σ. Γιώργος Μιχαηλίδης, μέλος του ΚΚΕ έως το τέλος της ζωής του.

Ο Γιώργος Μιχαηλίδης γεννήθηκε το 1932 στη Μεγάλη Στέρνα Κιλκίς από φτωχή αγροτική οικογένεια, πρόσφυγες από το Βαρκενέζ του Καρς. Το Δεκέμβρη του 1947, μόλις 15 χρόνων, κατατάχτηκε στον ΔΣΕ ως εθελοντής. Ελαβε μέρος σε όλες τις μάχες, στις εκκαθαριστικές επιχειρήσεις σε Κρούσσια, Μπέλες, Κορώνα, Γράμμο, Βίτσι. Το 1948 πήγε στη Σχολή Αξιωματικών του Γενικού Αρχηγείου του ΔΣΕ στο Βίτσι στην 5η και 6η σειρά επειδή είχε τραυματιστεί 3 φορές και αποφοίτησε με το βαθμό του ανθυπολοχαγού.

Τον Αύγουστο του 1949, με εντολή του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Ν. Ζαχαριάδη, στον επίτροπο Ιάκωβο Κυριακίδη, έγινε μέλος του ΚΚΕ.

Μετά την τελευταία μάχη στο Βροντερό, κοντά στην Κρυσταλλοπηγή, αφού έγινε υποχώρηση, βρέθηκε στο στρατόπεδο «Μπουρέλι» στην Αλβανία και από εκεί στην Τασκένδη της ΕΣΣΔ.

Στα δραματικά γεγονότα της Τασκένδης, το 1955, έπαιξε καθοριστικό ρόλο για τη διατήρηση της ενότητας του Κόμματος. Στην Ελλάδα επαναπατρίστηκε τον Ιούλη του 1965. Το 1969 κατατάχτηκε στον Ελληνικό Στρατό για 6 μήνες εξαγοράζοντας το υπόλοιπο της θητείας του. Το 1970 βρέθηκε μετανάστης στη Γερμανία, από όπου επέστρεψε το 1975 και μαζί με άλλους συντρόφους έστησαν την ΚΟΒ στη Μεγάλη Στέρνα.

Ολα τα χρόνια εργαζόταν ως οικοδόμος τεχνίτης. Ηταν μέλος του Σωματείου Οικοδόμων Κιλκίς και μέλος του Σωματείου Εργατοτεχνιτών και υπαλλήλων της PRECONSTRUCTA τα τελευταία 7 χρόνια πριν βγει στη σύνταξη.

Η ΤΕ Κιλκίς και η Κομματική Οργάνωση Βάσης Χέρσου Δοϊράνης του ΚΚΕ αποχαιρετούν με θλίψη και περηφάνια τον σύντροφο Γιώργο και εκφράζουν τα συλλυπητήριά τους στην σύζυγό του Αντιγόνη, στα παιδιά του Ελένη και Θωμά και σε όλους τους οικείους του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ