Τετάρτη 14 Απρίλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΠΟΔΟΜΩΝ
Παρουσίασε το «πακέτο» χρηματοδότησης των ομίλων

Το πακέτο στήριξης των επιχειρηματικών ομίλων του χώρου των κατασκευών και μεταφορών παρουσίασε χτες το πρωί ο υπουργός Υποδομών, Κ. Καραμανλής, μιλώντας σε εκδήλωση που συνδιοργάνωσε η Κεντρική Ενωση Δήμων και Κοινοτήτων και το Διεθνές Εμπορικό Επιμελητήριο, επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση μέσω του αρμόδιου υπουργείου έχει εκπονήσει ένα πλάνο έργων ύψους άνω των 13 δισ. ευρώ, «το μεγαλύτερο μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες και την περίοδο 2004 - 2009».

Το πλάνο περιλαμβάνει μεγάλα έργα που είχαν «παγώσει» για διάφορους λόγους τα προηγούμενα χρόνια, όπως ο Βόρειος Οδικός Αξονας Κρήτης, η γραμμή 4 του μετρό στην Αθήνα, το μετρό Θεσσαλονίκης, οι αυτοκινητόδρομοι Ε65 και Πάτρα - Πύργος, αλλά και νέα, όπως η νέα περιφερειακή Θεσσαλονίκης, οι επεκτάσεις της Αττικής Οδού και του μετρό στην Αθήνα, η αναβάθμιση του σιδηροδρομικού δικτύου κ.ά.

Ο υπουργός προσπάθησε παράλληλα να υπερασπιστεί την εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης στις αστικές συγκοινωνίες, που μετέτρεψε τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς σε μια από τις βασικές εστίες διασποράς της πανδημίας, υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση αύξησε τον στόλο των λεωφορείων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Αναφερόμενος στον νέο νόμο 4782/21 για τις δημόσιες συμβάσεις που ψήφισε η κυβέρνηση της ΝΔ, ανέφερε ότι διαμορφώνει ένα «πολύ πιο ευέλικτο περιβάλλον» για τους δήμους, σε ό,τι αφορά δημοπρατήσεις δημόσιων έργων και προμηθειών, ενώ χαρακτήρισε «καινοτόμα διαδικασία» την επίβλεψη των δημόσιων έργων από ιδιωτικές ελεγκτικές εταιρείες, μέτρο που επίσης θεσπίστηκε με τον παραπάνω νόμο.

Τέλος, αναφέρθηκε και στα λεγόμενα Σχέδια Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας, τα οποία αποσκοπούν επί της ουσίας στην προώθηση της ηλεκτροκίνησης στους δήμους της χώρας. Υπενθυμίζεται ότι η κατάρτιση είναι υποχρεωτική για τους ΟΤΑ Α΄ βαθμού άνω των 30.000 κατοίκων και όλων των ΟΤΑ Β΄ βαθμού, ενώ σε εθελοντική βάση μπορούν να συμμετέχουν και ΟΤΑ Α΄ βαθμού, ανεξαρτήτως πληθυσμού, στις ευρύτερες περιοχές Αθήνας και Θεσσαλονίκης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ