Πέμπτη 24 Γενάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΡΟΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΙΚΑ
Επανάληψη υποσχέσεων χωρίς λύση

Την υπόσχεση σε επανάληψη ότι το πρόβλημα των εργασιακών σχέσεων των συμβασιούχων γιατρών θα αντιμετωπιστεί με το νομοσχέδιο για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ) που αναμένεται σε «μερικές μέρες» ή «μερικές βδομάδες» εισέπραξαν και χτες οι συμβασιούχοι γιατροί του ΙΚΑ από τον υπουργό Εργασίας Δ. Ρέππα.

Σε περίπτωση, πρόσθεσε ο Δ. Ρέππας, που το νομοσχέδιο για την ΠΦΥ δεν το αντιμετωπίζει τότε θα υπάρξει ξεχωριστή ρύθμιση. Πρόκειται, δηλαδή, για υπόσχεση που είχε δώσει και ο προκάτοχός του Τ. Γιαννίτσης.

Ο Σύλλογος Συμβασιούχων Ιατρών ΙΚΑ Αττικής είχε τετράωρη στάση εργασίας, στη διάρκεια της οποίας πραγματοποίησε πορεία προς το υπουργείο Εργασίας με συνθήματα: «Μονιμοποιήσεις και όχι απολύσεις» και «Γιατροί κι ασφαλισμένοι είμαστε ενωμένοι». Η αντιπροσωπεία τους συναντήθηκε με τη Γενική Γραμματέα του υπουργείου Ι. Πανοπούλου και στη συνέχεια με τον Δ. Ρέππα.

Οι συμβασιούχοι γιατροί ζητούν να συμπεριληφθούν στη φημολογούμενη ρύθμιση για τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων. Κι όταν ρώτησαν τον Δ. Ρέππα αν θα γίνει μια τέτοια ρύθμιση, η απάντηση ήταν να μην ακούν όσα γράφονται στις εφημερίδες καθώς κανένας συμβασιούχος δε μονιμοποιείται.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ