Πέμπτη 24 Γενάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Αμεση απάντηση στην πρόκληση

Παράσταση διαμαρτυρίας σήμερα στις 11 το πρωί στο υπουργείο Εθνικής Οικονομίας

Την άμεση αντίδραση του ΠΑΜΕ προκάλεσαν οι χτεσινές κυβερνητικές ανακοινώσεις για την επιβολή σκληρής λιτότητας και φέτος σε βάρος των δημοσίων υπαλλήλων και των συνταξιούχων. Ετσι, το ΠΑΜΕ καλεί σήμερα τους εργαζόμενους στην παράσταση διαμαρτυρίας που διοργανώνει στις 11 το πρωί στο υπουργείο Εθνικής Οικονομίας.

Στην ανακοίνωση του ΠΑΜΕ υπογραμμίζεται: «Με τις σημερινές ανακοινώσεις του υφυπουργού κ. Φλωρίδη για τα εισοδηματικά των εργαζομένων και συνταξιούχων στο δημόσιο, επισφραγίζεται και για φέτος η σκληρή κυβερνητική λιτότητα σε βάρος χιλιάδων εργαζομένων.

Η εισοδηματική πολιτική του 2,5% για τους δημόσιους υπάλληλους που αποτελεί "πιλότο" και για τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα, αλλά και οι αντίστοιχες πενιχρές αυξήσεις για τους συνταξιούχους, συνιστούν ακόμα μεγαλύτερη επιδείνωση της κατάστασης του βιοτικού τους επιπέδου. Πρόκειται για "αυξήσεις" που κινούνται πολύ πιο κάτω από τις σημαντικές απώλειες που είχαν οι μισθοί τα τελευταία χρόνια αλλά και κυρίως πιο πίσω από τις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων.

Επίσης, αποτελεί νέα πρόκληση η κυβερνητική άρνηση για άμεση χορήγηση του οικογενειακού επιδόματος και στους δύο συζύγους που αυθαίρετα έχει περικόψει η κυβέρνηση. Και ενώ με αυτόν τον τρόπο η κυβέρνηση καταδικάζει τους δημόσιους υπάλληλους στην εξαθλίωση, δίνει νέα υπερκέρδη στο μεγάλο κεφάλαιο.

Αποκορύφωμα της κυβερνητικής πρόκλησης, αποτελεί και το γεγονός ότι την ίδια στιγμή που έκανε αυτές τις εξαγγελίες ο υφυπουργός Οικονομικών, τα ΜΑΤ κατ' εντολή της κυβέρνησης χτυπούσαν την απεργιακή συγκέντρωση των αποκλειστικών νοσοκόμων για να επιβεβαιώσουν έτσι ότι λιτότητα και αυταρχισμός πάνε μαζί.

Απέναντι σ' αυτή την κατάσταση που διά της σιωπής τους επιδοκιμάζουν και οι συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες των ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ, οι εργαζόμενοι σε κοινό μέτωπο, είναι άμεση ανάγκη να υψώσουν το δικό τους μέτωπο των αποφασιστικών αγώνων τους, διεκδικώντας αυξήσεις αντίστοιχες με τις σύγχρονες ανάγκες τους με κατώτερο μισθό στις 300.000 δραχμές».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ