Πέμπτη 24 Γενάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Ενωτικά και μαχητικά ενάντια στην κυβερνητική πολιτική

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του Κόμματος

Κάλεσμα αγώνα σε εργαζόμενους και συνταξιούχους, ώστε να αντιταχθούν μαχητικά και ενωτικά στην κυβερνητική πολιτική, απευθύνει το ΚΚΕ, με αφορμή την ανακοίνωση τής εισοδηματικής πολιτικής της κυβέρνησης. Ολόκληρη η ανακοίνωση, έχει ως εξής:

«Η κυβέρνηση ανακοίνωσε την εισοδηματική πολιτική που θα ακολουθήσει το 2002 για τους δημόσιους υπαλλήλους. Πρόκειται για συνέχιση της αντεργατικής πολιτικής, όπως διαμορφώθηκε στον κρατικό προϋπολογισμό του 2002.

Οι "αυξήσεις" κατά 2,5% για τους εργαζόμενους και 3% για τους συνταξιούχους είναι πρόκληση και εμπαιγμός. Δεν καλύπτουν ούτε τις μεγάλες απώλειες εισοδήματος των προηγούμενων χρόνων, ούτε την αύξηση του πληθωρισμού για το 2002. Τα διάφορα επιδόματα, που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, δεν αλλάζουν, ούτε στο ελάχιστο, την αντεργατική πολιτική. Η επιδοματική της πολιτική είναι απλά το "κερασάκι" εξωραϊσμού της περιοριστικής εισοδηματικής πολιτικής, αλλά και το μέσο για να διαφοροποιεί και να διασπά τους εργαζόμενους. Η πολιτική συρρίκνωσης των καθαρών αποδοχών των εργαζομένων σε σχέση με τις ανάγκες τους, φαίνεται και από την καταλήστευση των αναδρομικών που αφορούν το οικογενειακό επίδομα, αφού θα το καταβάλλει από 1/7/2002.

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε τη συνέχιση της λιτότητας σε μια περίοδο που γίνεται ολόπλευρη καταλήστευση τους εισοδήματος των εργαζομένων μέσα από την κυκλοφορία του ΕΥΡΩ, από τις συνεχείς ανατιμήσεις σε βασικά είδη λαϊκής κατανάλωσης, από την εμπορευματοποίηση της Υγείας και της Παιδείας, από την προετοιμασία για συρρίκνωση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων.

Η καθαρή αύξηση των αποδοχών των μισθωτών εργαζομένων υπολείπεται όλο και περισσότερο από την καθαρή αύξηση του ΑΕΠ, από την αύξηση της παραγωγικότητας της εργασίας. Δηλαδή, την ίδια ώρα που το εισόδημα εργαζομένων και συνταξιούχων μειώνεται, τα κέρδη των καπιταλιστών αυξάνονται με ραγδαίους ρυθμούς.

Φαίνεται για άλλη μια φορά το σκληρό ταξικό πρόσωπο της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ. Ολα τα κυβερνητικά μέτρα τελικά στοχεύουν στον να αμβλύνουν τις συνέπειες του ανταγωνισμού για τις επιχειρήσεις, για το κεφάλαιο, αυξάνοντας την εκμετάλλευση των εργαζομένων. Γι' αυτό η αντίθεση στην εισοδηματική πολιτική της κυβέρνησης αφορά όλους τους εργαζόμενους και συνταξιούχους δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, πολύ περισσότερο αφού το ύψος των μεταβολών των αποδοχών στο δημόσιο είναι οδηγός, κατεύθυνση και για τον ιδιωτικό τομέα της οικονομίας.

Το ΚΚΕ καλεί όλους τους εργαζόμενους και συνταξιούχους να εναντιωθούν μαχητικά και ενωτικά, να σηκώσουν εμπόδια στην εφαρμογή της κυβερνητικής πολιτικής, διεκδικώντας πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις με κριτήριο τις σύγχρονες ανάγκες και για την κάλυψη των αναγκών της εργατικής λαϊκής οικογένειας. Να καταδικάσουν την αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική, κάθε πολιτικό της φορέα, με κάθε ευκαιρία, όπως στις αρχαιρεσίες των σωματείων, στις Δημοτικές και Νομαρχιακές Εκλογές».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Σε ύφεση μισθοί - συντάξεις σε ανάκαμψη ο δανεισμός (2002-02-10 00:00:00.0)
Αύξηση ...0,49 ευρώ τη μέρα στις κατώτερες αποδοχές (2002-01-24 00:00:00.0)
Προϋπολογισμός «ευρωλιτότητας» (2001-11-25 00:00:00.0)
Η χειρότερη της τελευταίας εξαετίας (1998-12-20 00:00:00.0)
Τα κυβερνητικά ψεύδη και οι "αυξήσεις" του 0,5 - 1%! (1998-11-15 00:00:00.0)
"Αυξήσεις" μισθών 0%+0%=8%! (1996-11-20 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ