Πέμπτη 24 Γενάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΦΟΡΕΙΣ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΩΝ ΠΡΟΑΣΤΙΩΝ
Παρεμβάσεις προάσπισης Υγείας και Ασφάλισης

Αποφάσισαν τη συμμετοχή τους στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στις 31.1.2002

Οι φορείς αποφάσισαν κινητοποίηση των πολιτών στη Νέα Ιωνία την Πέμπτη 7 Φλεβάρη 2002
Οι φορείς αποφάσισαν κινητοποίηση των πολιτών στη Νέα Ιωνία την Πέμπτη 7 Φλεβάρη 2002
Σημαντική αγωνιστική παρέμβαση ενάντια στην εμπορευματοποίηση που προωθεί η κυβέρνηση στο χώρο της Υγείας, μέσω και των απογευματινών ιδιωτικών ιατρείων, αλλά και για την προάσπιση της Πρόνοιας και Κοινωνικής Ασφάλισης ετοιμάζουν οι μαζικοί, συνδικαλιστικοί, συνταξιουχικοί φορείς, το γυναικείο κίνημα της Νέας Ιωνίας και των γύρω δήμων.

Δεκάδες φορείς ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Επιτροπής Αγώνα Φορέων Βορειοδυτικών Προαστίων συμμετείχαν στη σύσκεψη που έγινε το βράδυ της Τρίτης στη Ν. Ιωνία. «Είναι η δεύτερη σύσκεψη που πραγματοποιούμε. Η πρώτη έγινε με αιχμή την κατηγοριοποίηση των κλινών στο "Αγία Ολγα", όμως όλοι γνωρίζουμε ότι τα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση και μετά την ψήφιση του Ν. 2889/01 είναι ενταγμένα και αφορούν ένα συνολικότερο σχέδιο πλήρους ανατροπής της δημόσιας και δωρεάν Υγείας και της Κοινωνικής Ασφάλισης. Με τις παρεμβάσεις και το συντονισμό της δράσης που αναπτύξαμε τότε είχαμε ένα επιμέρους θετικό αποτέλεσμα, αφού η διοίκηση του νοσοκομείου ανακάλεσε την απόφαση, αυτό όμως δεν είναι αρκετό, πρέπει να δυναμώσουμε την παρέμβασή μας για την υπεράσπιση της Υγείας - Πρόνοιας, Κοινωνικής Ασφάλισης», υπογράμμισε στο άνοιγμα της εκδήλωσης ο Παν. Τσουκαλάς, επικεφαλής της παράταξης Δημοκρατική Προοδευτική Κίνηση και δημοτικός σύμβουλος Ν. Ιωνίας.

«Το πρόβλημα που έχουμε να αντιμετωπίσουμε, υπογράμμισε ο Π. Τσουκαλάς, δεν είναι μόνο η λειτουργία των απογευματινών ιατρείων, αλλά το σύνολο των μέτρων που προωθούνται με στόχο την παραπέρα ιδιωτικοποίηση της Υγείας, της ανατροπής της Κοινωνικής Ασφάλισης, της ενίσχυσης της επιχειρηματικής δράσης των ασφαλιστικών εταιριών και των επιχειρηματιών στον τομέα της Υγείας», επισήμανε και τόνισε ότι αυτά τα προβλήματα αφορούν το σύνολο του λαού.

Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο (ΠΑΜΕ), όλος ο λαός πρέπει να αντιπαλέψουμε τη λογική που αντιμετωπίζει το δικαίωμα στη σύνταξη, την Υγεία, την Πρόνοια, ως εμπόρευμα και την Κοινωνική Ασφάλιση, ως τομέα εκμετάλλευσης και αύξησης της κερδοφορίας του κεφαλαίου, επισήμανε στη συγκέντρωση ο Θ. Ευθυμίου μέλος της γραμματείας του ΠΑΜΕ και κάλεσε τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους να δώσουν ξανά την απάντησή τους στις αντεργατικές και αντιλαϊκές πολιτικές συμμετέχοντας στο αγωνιστικό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στις 31 Γενάρη 2002.

«Το μέτρο των απογευματινών ιδιωτικών ιατρείων στα νοσοκομεία αποτελεί μέρος της συνειδητής επιλογής της κυβέρνησης για την ιδιωτικοποίηση της Υγείας, της Πρόνοιας, της Κοινωνικής Ασφάλισης. Είναι σοβαρή δομική παρέμβαση για την ιδιωτικοποίηση και δεν αφορά μόνο τα ιατρεία, αλλά θα επεκταθεί στα χειρουργεία, τα εργαστήρια, άλλους τομείς των νοσοκομείων. Χρειάζεται συνολική και άμεση αντίσταση των εργαζομένων, των συνταξιούχων, όλου του λαού για να παρεμποδιστεί η λειτουργία τους», υπογράμμισε ο Χ. Χουρδάκης μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του σωματείου εργαζομένων του νοσοκομείου «Αγία Ολγα».

«Η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ) δεν είναι αυτά που κάνει το ΙΚΑ σήμερα, αλλά πολύ περισσότερα. Ενα ολοκληρωμένο σύστημα που θα έχει την ευθύνη της πρόληψης στα σχολεία, τα εργοστάσια, της φροντίδας της οικογένειας, των Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες, των γερόντων. Για τέτοια ΠΦΥ πρέπει να παλέψουμε», τόνισε η Μ. Αλειφεροπούλου - Χαλβατζή μέλος του ΔΣ του ΣΕΥΠΙΚΑ, ενώ ενημέρωσε και για τις αλλαγές που προωθούνται στο ΙΚΑ. Ενημέρωση για την ΠΦΥ έκανε και ο Α. Αποστολόπουλος επίσης μέλος της ΔΣ του ΣΕΥΠΙΚΑ.

Οι φορείς εξέδωσαν ψήφισμα, με το οποίο ζητούν την κατάργηση του Νόμου 2889/01, την ανάκληση του μέτρου των απογευματινών ιδιωτικών ιατρείων, την εξασφάλιση και επέκταση της δημόσιας δωρεάν Υγείας - Πρόνοιας και Κοινωνικής Ασφάλισης. Στα πλαίσια αυτά προγραμματίζουν παρεμβάσεις στα απογευματινά ιατρεία του «Αγία Ολγα» με αρχή την παράσταση διαμαρτυρίας την ερχόμενη Τρίτη (29.1.2002) στις 12:30 το μεσημέρι. Αποφάσισαν επίσης τη συμμετοχή τους στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στις 31 Γενάρη 2002, την ενημέρωση του λαού των γύρω δήμων και την προετοιμασία κινητοποίησης των πολιτών την Πέμπτη 7 Φλεβάρη 2002 στη Ν. Ιωνία.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποι των Επιτροπών Ειρήνης, Συνταξιουχικών Ενώσεων, γυναικείων συλλόγων, Επιτροπών Γονέων, εκπρόσωποι δημοτικών παρατάξεων των γύρω δήμων, εκπρόσωποι του Συνδικάτου Οικοδόμων, η πρόεδρος του Συνδικάτου Κλωστοϋφαντουργών, Ιματισμού Δέρματος Ι. Ζώτου, ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων του Δήμου Ν. Ιωνίας Γ. Στρατηγός κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ