Πέμπτη 24 Γενάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΧΩΡΙΟ
Δε θα κτιστεί με αίμα εργαζομένων

Αν δε ληφθούν άμεσα μέτρα ασφάλειας και υγιεινής το Ολυμπιακό Χωριό δεν πρόκειται να γίνει. Αυτή τη σαφή και κατηγορηματική προειδοποίηση στέλνουν σήμερα οι 1.000 και πλέον εργαζόμενοι στο εργοτάξιο - κάτεργο του Ολυμπιακού Χωριού με την 24ωρη απεργιακή κινητοποίησής τους. Παραλήπτες του μηνύματος η εργοδοσία που στο όνομα του κέρδους ασυδοτεί σε βάρος της ζωής των εργαζομένων και η κυβέρνηση που όχι μόνο αδιαφορεί για αυτό το διαρκές έγκλημα, αλλά παίρνει και μέτρα ενίσχυσης των εργοδοτών.

Ο κόμπος έχει φθάσει πλέον στο χτένι. Οι δεκάδες καθημερινοί τραυματισμοί των εργαζομένων, ο πρόσφατος θάνατος του συναδέλφους τους, έχουν αναδείξει τη σχεδόν παντελή έλλειψη μέτρων ασφάλειας στο Ολυμπιακό Χωριό σε μείζον ζήτημα για την ίδια τους τη ζωή.

Στη σημερινή προειδοποιητική 24ωρη απεργία οι εργαζόμενοι ανάμεσα σε άλλα απαιτούν: εφαρμογή της νομοθεσίας για την υγιεινή και ασφάλεια, μόνιμη ύπαρξη ασθενοφόρου και γιατρού στο εργοτάξιο και διακοπή εργασιών όπου παραβιάζονται τα μέτρα ασφαλείας, να σταματήσουν τα εξοντωτικά ωράρια, 5ήμερο - 7ωρο -35ωρο, να σταματήσουν οι τρομοκρατικές απολύσεις, να δίνουν οι εργοδότες «τις βεβαιώσεις που χρειάζονται οι αλλοδαποί συνάδελφοι για την ανανέωση της κάρτας παραμονής».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ