Παρασκευή 25 Γενάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Από το 2003 οι νέες διατάξεις για τα ιδιωτικά Λύκεια

Από το επόμενο σχολικό έτος (2002-2003) θα μπουν σε εφαρμογή οι νέες διατάξεις για τις απολυτήριες εξετάσεις στα ιδιωτικά ενιαία Λύκεια, αλλά και ο νέος τρόπος εξέτασης - βαθμολόγησης του μαθήματος της τεχνολογίας στη Β' Λυκείου (για δημόσια και ιδιωτικά), σύμφωνα με απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ).

Το Ανώτατο Διοικητικό Δικαστήριο επεξεργαζόμενο σχέδιο προεδρικού διατάγματος του υπουργού Παιδείας για τον τρόπο αξιολόγησης των μαθημάτων των ενιαίων Λυκείων έκρινε ότι οι δύο παραπάνω αλλαγές θα πρέπει να εφαρμοστούν από το νέο έτος, προς αποφυγή αιφνιδιασμού των μαθητών.

Παράλληλα, το ΣτΕ στην απόφασή του αναφέρει ότι τα σχέδια προεδρικών διαταγμάτων για τα σχολικά προγράμματα θα πρέπει να κατατίθενται στο ανώτατο δικαστήριο για επεξεργασία πριν την έναρξη του σχολικού έτους για να μην αιφνιδιάζονται μαθητές και καθηγητές. Ετσι, δύο διατάξεις - που αφορούν τις απολυτήριες εξετάσεις στα ιδιωτικά Λύκεια από μεικτές επιτροπές, καθώς και το μάθημα τεχνολογίας της Β' Λυκείου για τα δημόσια και ιδιωτικά σχολεία - θα εφαρμοστούν από την επόμενη χρονιά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ