Παρασκευή 25 Γενάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 34
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Δεκτά τα αιτήματα των κατοίκων Περάματος

Σταμάτησε ο αποκλεισμός της ΤΟΤ ΕΛΛΑΣ, μετά από δέσμευση της εταιρίας

Νικηφόρα έληξε ο αγώνας των κατοίκων και της Δημοτικής Αρχής στο Πέραμα. Μετά από επτά μέρες αποκλεισμού της εισόδου των εγκαταστάσεων της ΤΟΤ ΕΛΛΑΣ στην περιοχή του Ικονίου, η εταιρία υποχρεώθηκε να δεχτεί τα δίκαια αιτήματα των κατοίκων και του δήμου.

Η τελευταία μέρα του αποκλεισμού άρχισε με την προσπάθεια της ΤΟΤ ΕΛΛΑΣ να περάσει στις εγκαταστάσεις της βυτιοφόρα ανεφοδιασμού. Η ενέργεια αυτή απέτυχε μετά από την άμεση επέμβαση του δημάρχου Γιάννη Πατσιλινάκου και των κατοίκων και παρά την επέμβαση δυνάμεων της αστυνομίας που προχώρησαν μάλιστα και στη σύλληψη ενός εργάτη της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης. Ενώ όλα έδειχναν ότι η κατάσταση οξυνόταν, η διοίκηση της εταιρίας ζήτησε συνάντηση με το δήμαρχο. Η συνάντηση έγινε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Η ΤΟΤ ΕΛΛΑΣ δεσμεύτηκε να ικανοποιήσει τα αιτήματα του δήμου για διάνοιξη νέας πύλης από την πλευρά του δρόμου του ΟΛΠ και απομάκρυνση προς αυτή την κατεύθυνση των γεμιστηρίων, καθώς και την εκπλήρωση των περιβαλλοντικών τελών προς το δήμο. Ακόμα η εταιρία συμφώνησε για τη μετεγκατάστασή της.

Μετά την ικανοποίηση των αιτημάτων του δήμου και των κατοίκων, ο δήμαρχος αποφάσισε να σταματήσει ο αποκλεισμός της εταιρίας.

«Η δημοτική αρχή Περάματος και οι κάτοικοι του Ικονίου θα βρίσκονται σε επαγρύπνηση για τυχόν μη υλοποίηση της συμφωνίας. Το αίτημα μετεγκατάστασης όλων των εταιριών πετρελαίου αποτελεί προτεραιότητα για τη Δημοτική Αρχή που θα παλέψει για να φύγουν τα καζάνια του θανάτου από το Πέραμα», δήλωσε ο Γ. Πατσιλινάκος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ